Adolescenți români, eroi în Spania. Au salvat viața unui localnic înjunghiat noaptea în stradă

Adolescenți români, eroi în Spania. Au salvat viața unui localnic înjunghiat noaptea în stradă

Câțiva adolescenți de naționalitate română, împreună cu cinci femei de pe strada unde locuiesc în orașul spaniol Los Santos de Maimona din provincia Badajoz (comunitatea autonomă Extremadura), au salvat viața unui localnic care fusese înjunghiat.

Martorii la incidentul sângeros au chemat imediat Poliția FOTO Shutterstock

După cum relatează publicația locală HOY Los Santos de Maimona , pe liniștita stradă Maria Gordillo din orașul spaniol Los Santos a avut loc sâmbătă, 7 octombrie, un eveniment teribil care a lăsat locuitorilor din zonă o amintire pe care nu o vor uita prea curând.

În incident a fost implicat un bărbat de aproximativ 30 de ani care a fost înjunghiat chiar în stradă, iar vecinii care locuiau în imediata apropiere au intervenit prompt pentru a-l ajuta pe tânărul aflat în mare dificultate.

Primele semnale de alarmă au venit sub forma unor voci care au devenit curând țipete ale unei lupte în desfășurare. Imediat, martorii oculari și-au dat seama că se întâmplă ceva grav și au văzut un grup de indivizi alergând pe stradă.

În mijlocul confuziei generale, un tânăr rănit a rămas în urma celorlalți , iar acesta cerea ajutor și susținea că este pe moarte. A cerut cu disperare să fie dus la o casă din apropiere pentru a primi ajutor medical.

Câțiva băieți curajoși i-au venit în ajutor și l-au ajutat când au ajuns la banca din părculețul pe care autoritățile îl construiseră recent la sensul giratoriu de pe strada Valmoreno, lângă o churreria (churro este un fel de gogoașă specifică bucătăriei iberice).

„Au scos pături și perne pentru a acoperi rănile”

În ajutorul tânărului rănit au sărit și câteva locuitoare de pe strada Maria Gordillo. Aceste femei au stat lângă el până la sosirea ambulanței, încercând să-l țină treaz, lovindu-l peste față și încercând să-i oprească sângerarea.

Un alt vecin care trecea pe acolo, de pe strada Valmoreno, s-a alăturat efortului femeilor și a ținut apăsat cu mâna pentru a opri sângele care-i curgea dintr-o rană din spate. Au fost momente de mare tensiune, care au necesitat mult sânge rece.

„Cele cinci femei erau acolo, îl plesneau pe față ca să nu adoarmă și încercau să acopere rănile. La scurt timp ni s-au alăturat un vecin de pe strada Valmoreno și câțiva tineri români care locuiesc pe strada noastră”, a dezvăluit una dintre martore.

„Acești băieți au scos pături și perne pentru a acoperi rănile prin care curgea o cantitate mare de sânge și vecin a pus mâna pentru a opri sângerarea”, a adăugat femeia.

Un exemplu de solidaritate și empatie în fața unei situații tragice

Salvatorii și-au amintit șocul de a descoperi că victima nu avea numai o tăietură pe față, ci și o rană gravă la spate, care sângera abundent. Gravitatea situației a devenit evidentă, iar poliția locală a fost chemată imediat.

Serviciul de urgență 112 a mobilizat o ambulanță pentru a-l transporta pe bărbatul rănit la Spitalul Universitar Badajoz, unde în prezent se află în stare gravă, dar stabilă, la Secția de Terapie Intensivă (UTI).

Cuțitul folosit la înjunghiere a fost aruncat de agresor într-un aranjament de flori de pe marginea străzii. A doua zi, locuitorii străzii s-au ocupat de curățarea petelor de sânge care mai rămăseseră pe asfalt și pe banca din parc. Actul lor de solidaritate și umanitate este lăudabil.

Ei au subliniat că principala lor preocupare în acel moment disperat a fost să ajute victima și să ceară ajutor medical. Nu s-au gândit deloc la propria lor siguranță în acel moment critic. Acțiunea lor a fost un exemplu de solidaritate și empatie în mijlocul unei situații tragice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat