Adolescenții ruși, obligați să se pregătească de luptă în noul an școlar: Ce prevede programa școlară

Adolescenții ruși, obligați să se pregătească de luptă în noul an școlar: Ce prevede programa școlară

Adolescenții ruşi vor învăța să piloteze drone de luptă începând cu noul an şcolar, care începe la 1 septembrie în Rusia.

Rusia: paradă a copiilor pionieri FOTO Profimedia

Potrivit programului publicat luni de Ministerul rus al Educației, în a 18-a lună a războiului la scară largă purtat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei, adolescenţii ruşi vor fi familiarizați cu „mijloacele de utilizare militară a dronelor” sau cu modul de a „întreprinde misiuni de recunoaştere cu ajutorul unei drone”.

Ei vor avea de asemenea posibilitatea de a „întreprinde acţiuni concrete de pilotaj de drone”, precum şi de a învăţa modalităţile de a intercepta „dronele adversarului”, transmite AFP.

Clasele ce vor participa la aceste cursuri corespund segmentului de vârstă 15-17 ani, în cadrul „pregătirii militare de bază”, precizează AFP, potrivit Agerpres .

Această pregătire militară, care exista în perioada sovietică înainte de a cădea în desuetudine, a fost relansată cu prilejul anului şcolar 2023-2024, prevăzând cel puţin 140 de ore de cursuri. Ea prevede o familiarizare cu arme de război precum puşca de asalt Kalaşnikov.

„Introducerea unei asemenea materii în şcoli va permite pregătirea sistematică a cetăţenilor pentru o eventuală confruntare cu inamicul”, a justificat în noiembrie 2022 parlamentarul Serghei Mironov, aflat la originea iniţiativei.

Dronele sunt masiv utilizate în războiul din Ucraina de către cele două tabere, iar teritoriul rus este vizat aproape zilnic de atacuri de acest tip, notează AFP.

De la începutul războiului, mai multe elemente menite să inoculeze patriotismul şi având un discurs antioccidental au fost introduse în şcolile din Rusia.

Astfel, săptămâna şcolară începe cu imnul naţional şi au fost introduse o ceremonie de înălţare a drapelului şi „discuţii despre ceea ce este important”, în special pentru a evoca ostilităţile din Ucraina şi a justifica agresiunea militară împotriva ţării vecine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat