Adolescentul care a comis carnagiul de la Belgrad avea o listă cu numele elevilor pe care intenționa să-i omoare

Adolescentul care a comis carnagiul de la Belgrad avea o listă cu numele elevilor pe care intenționa să-i omoare

Autoritățile de le Belgrad au prezentat filmul masacrului de la o școală gimnazială din Belgrad, unde un băiat de 14 ani a deschis focul și a ucis opt elevi și un paznic, rănind alte șapte. Conform șefului Poliției, băiatul avea totul planificat de o lună și tot el este și cel care a sunat la Poliție să spună că a ucis mai mulți oameni.

Părinții și copiii sunt șocați după atacul armat din BelgradFoto: OLIVER BUNIC / AFP / Profimedia

Autoritățile de la Belgrad au susținut o conferință de presă, spunând că ceea ce s-a întâmplat este o tragedie și este fără precedent, potrivit nova.rs.

  • „Lucrez de 25 de ani în Ministerul de Interne și pot spune că nu am văzut așa ceva în toată cariera mea.
  • Este o tragedie, este fără precedent și trebuie să ne punem întrebarea ce avem de făcut”, a declarat șeful Poliției Belgrad, Veselin Milic.

Filmul tragediei, prezentat de șeful Poliției Belgrad:

  • Atacul a avut loc la ora 8.40.
  • La ora 8.42, o persoană (atacatorul) a sunat la Poliție și a spus că a împușcat mai mulți oameni.
  • Poliția a fost sunată și anunțată despre atac și de către un reprezentant al școlii, și de către atacator.
  • Imediat a fost trimis un echipaj de Poliție la școală, unde au fost găsiți morți 8 copii - 7 fete și un băiat - și un paznic.
  • Șase copii - patru băieți și două fete - și o profesoară au fost răniți. Ministerul Sănătății a transmis că medicii luptă pentru a salva viața răniților aflați în spitale.

Adolescentul care a comis atacul avea o listă cu numele elevilor pe care intenționa să-i omoare

  • Băiatul care a comis agresiunile, născut în 2009, a fost arestat de către poliție. La fața locului a fost găsită și arma cu care acesta a deschis focul.
  • Atacul era planificat de o lună, iar astăzi a fost pus în practică. Motivul este în continuare necunoscut.
  • Băiatul a luat un pistol de la tatăl lui, a intrat în școală miercuri dimineață, l-a împușcat pe paznic, apoi a început să tragă în copii.
  • Avea asupra lui și patru cocktail-uri Molotov.
  • Atacatorul de 14 ani, Kostas Kecmanović, elev în clasa a VII-a, avea o listă cu numele elevilor pe care intenționa să-i omoare.
  • Lista pe care erau trecute numele colegilor săi a fost găsită în locuința sa.
  • Tot în locuința băiatului a fost găst și un plan detaliat al școlii, în care erau marcate intrările și ieșirile.
  • Clasa lui era aproape de intrarea în școală, iar primul curs era de istorie.
  • Avea o schiță în detaliu despre cum să intre în școală și despre ordinea în care să își ucidă colegii.

Conform ministrului Sănătăţii, Danica Grujiči, una din cele două fete rănite este în stare gravă, fiind împușcată în cap, iar în stare critică este și profesoara, care a fost împușcată în zona pelviană. Danica Grujiči a vorbit în coferința de presă cu vocea tremurând şi cu ochii în lacrimi. Ea a spus că este nevoie de mult sprijin psihologic pentru supravieţuitori, martori, părinţi.

Institutul de Transfuzie Sanguină a făcut apel la oamenii care au grupa de sânge zero negativ să doneze sânge necesar copiilor răniţi în masacru.

La rândul său, ministrul Educației, Marko Ružić, a spus că societatea trebuie să acorde o importanță mai mare sănătății mintale, iar în școli vor fi angajați psihologi și consilieri, potrivit nova.rs.

Atacul a avut loc la școala generală Vladislav Ribnikar din cartierul central Vracr, unde se află mai multe ambasade şi muzee. După această tragedie au fost suspendate cursurile în toate școlile din Belgrad, conform presei locale. Guvernul a decis trei zile de doliu național în Serbia, începând de vineri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani