Adolescentul de „aur absolut" al României. Este printre cei mai buni elevi geografi ai lumii

Adolescentul de „aur absolut" al României. Este printre cei mai buni elevi geografi ai lumii

Un adolescent român s-a clasat pe locul I absolut, cu cel mai mare punctaj, la Olimpiada Europeană de Geografie. Alex Topai este pasionat de geografie, a câștigat și olimpiadele naționale din ultimii ani, iar anul trecut a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie.

Lotul României, din care a făcut parte şi Alex Topai, s-a întors cu opt medalii. Foto: Facebook

Alex Topai s-a clasat pe locul I absolut, cu cel mai mare punctaj la categoria seniori la Olimpiada Europeană de Geografie , care s-a desfăşurat la Belgrad.

Alex, care în toamnă va începe clasa a Xll-a la Colegiul Naţional Onisifor Ghibu din Oradea, este îndrumat de profesoara Camelia Timofte, şi nu e la prima reuşit. În ultimii ani, a câştigat toate olimpiadele naţionale iar anul trecut a luat şi medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, unde a fost cel mai mic din lot, şi unde a concurat cu 208 tineri pasionați de geografie din 54 de țări.

La Olimpiada Europeană organizată acum, la Belgrad, România a fost reprezentată de două echipe care au adus acasă patru medalii de aur, trei medalii de argint și una de bronz.

image

Seniorii au fost: Topai Alex - Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, medalie de aur și cel mai mare punctaj, profesor coordonator Timotei Camelia; Bratu Mihai Alexandru - Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Tg. Jiu, medalie de aur, profesor coordonator Vasile Zaharia; Papirowski Svenja Alexia - Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București, medalie de argint, profesor coordonator Nedelea Dorina şi Dumitrescu David Mihai - Colegiul Național „Carol I” Craiova, medalie de argint, profesor coordonator Ciobanu Maria.

Echipa juniorilor a fost formată din Drăguț Ștefan Cristian - Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” București, medalie de aur şi cel mai mare punctaj, profesor coordonator Petculescu Diana; Balan Iustin - Colegiul Național „Garabet Ibraileanu” Iași, medalie de aur , profesor coordonator Dumitrașcu Bogdan; Dulgheru Cosmin Ioan - Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” Bârlad, medalie de argint, profesor coordonator Cristina Oprea respectiv Tiplic Paul Ioan - Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, medalie de bronz, profesor coordonator Ana Marinescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat