Adresarea Maiei Sandu, în preajma alegerilor locale: Să nu lăsăm localitățile pe mâna hoților și a mincinoșilor

Adresarea Maiei Sandu, în preajma alegerilor locale: Să nu lăsăm localitățile pe mâna hoților și a mincinoșilor

În adresarea către cetățenii țării sale, lidera de la Chișinău i-a îndemnat să aleagă în satele și orașele primari care-și iubesc țara, astfel încât acestea să nu ajungă pe mâinile hoților sau a mincinoșilor, afirmând că sunt așteptate provocări din partea Kremlinului în timpul scrutinului.

Maia Sandu a venit cu o adresare către popor în contextul alegerilor locale. FOTO: Presedinte

,,Știm că avem în fața provocări serioase, chiar în aceste alegeri locale. Forțele pro Kremlin, forțele pro război vor încerca din răsputeri să blocheze drumul nostru european. Cu bani murdari, cu partide de Kremlin deghizate în partide pro europene prin cumpărare se va încerca din nou subjugarea Moldovei unor interese străine și menținerea țării noastre într-o zonă uitată de lume”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului i-a îndemnat pe oameni să-și dea votul pentru primari și consilieri care vor dezvolta localitățile și le vor aduce mai aproape de condițiile de trai europene.

,,Astăzi Moldova face pași mari pe calea integrării europene și avem șansa să devenim membri ai UE datorită votului vostru, dragi cetățeni. Fiecare vot a contat în alegerile precedente ca să avem acum șansa reală de a deveni membri ai familiei europene, unde oamenii trăiesc în pace și bunăstare. În ciuda piedicilor imense, în ciuda unui regim autoritar corupt care stăpânea țara prin frică, în ciuda propagandei Kremlinului, oamenii au ieșit victorioși și am învățat cât de mult contează votul nostru”, a mai declarat lidera de la Chișinău.

Totodată, i-a îndemnat pe toți să iasă la vot în ziua scrutinului. ,,Puterea votului nostru este la fel de mare. Moldova își va alege primarii, consilierii locali și raionali. În următorii patru ani, de primarii și consilierii pe care-i alegem acum va depinde cum vom trăi în fiecare localitate. De votul pe care-l dăm duminică, de oamenii pe care-i alegem să ne conducă satele și orașele depinde dacă în comunitatea noastră va fi drum bun sau nu, dacă va fi renovată grădinița și va fi trasă apă și canalizare sau nu, dacă vor fi realizate proiecte locale sau satul va fi lăsat în dezordine și în izbelește și acest lucru depinde de noi, de locuitorii satelor și orașelor. Depinde de noi să nu lăsăm localitățile pe mâna hoților sau a minciunoșilor, depinde de noi să-i alegem pe cei care-și iubesc casa și neamul”, a mai afirmat Maia Sandu, accentuând că ,,noi avem misiunea să aducem Uniunea Europeană acasă, este misiunea noastră comună a președintelui, a Parlamentului și a Guvernului, a primarilor și a consilierilor, a tututor cetățenilor, așa încât copiii de mâine ai Moldovei să trăiască într-o țară europeană oriunde s-ar naște și ar copilări”.

Tot astăzi, șeful SIS de la Chișinău a anunțat că Rusia a alocat peste un miliard de lei moldovenești pentru a destabiliza Republica Moldova, punând la cale un scenariu care este executat prin diverse metode de „grupul criminal” creat și condus de oligarhul fugar, Ilan Șor, iar banii respectivi sunt prevăzuți, inclusiv pentru coruperea alegătorilor, acuzații respinse de către politicianul prorus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?