Adrian Bordea (CSM) despre magistrații vizați de anchete: Trebuie să curățăm sistemul judiciar de ce nu este bun

Adrian Bordea (CSM) despre magistrații vizați de anchete: Trebuie să curățăm sistemul judiciar de ce nu este bun

Judecătorul Adrian Bordea, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, luni, la Ploiești, că acțiunile justiției care vizează magistrați demonstrează că aceasta "își face datoria", punctând că sistemul judiciar trebuie "curățat" de "ceea ce nu este bun'.

"Anul trecut au fost sancționați foarte mulți procurori și judecători, au fost trimiși în judecată procurori și judecători, ceea ce înseamnă că Inspecția Judiciară a Consiliului Magistraturii își face datoria, parchetele își fac datoria și anume trebuie să curățăm sistemul judiciar de ceea ce nu este bun. (...) Câtă vreme există asemenea cazuri, înseamnă că parchetele își fac datoria", a spus Bordea, întrebat fiind cum comentează CSM dosarele instrumentate de procurorii prahoveni care vizează magistrați.

Potrivit lui Bordea, în cursul anului trecut 19 judecători au fost sancționați disciplinar, numărul fiind catalogat drept unul "foarte mare".

"Știu că anul trecut în jur de 19 judecători au fost trimiși în judecată disciplinară. (...) Eu consider că niciun magistrat judecător sau procuror nu ar trebui să fie în această situație, deci mie mi se pare un număr foarte mare", a afirmat membrul CSM.

Adrian Bordea a arătat că magistrații sunt oameni cu defecte și puncte tari, punctând că cei care nu își pot menține integritatea "trebuie să se retragă".

"Sunt situații, societatea românească este cea care dă magistrați. Noi nu suntem în afara limitelor și incapacităților societății românești, suntem la fel, oameni, cu defectele noastre, cu punctele noastre tari, însă cei care nu pot să reziste din punct de vedere moral, din punctul de vedere al integrității, al imparțialității, trebuie să se retragă", a mai declarat Bordea.

Judecătorul Adrian Bordea a participat, luni, la prezentarea raportului de activitate al Curții de Apel Ploiești pentru anului 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina