Adrian Curaj: Metodologia privind noile atribuții ale CNATDCU va fi finalizată săptămâna viitoare

Metodologia privind noul Consiliu Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) va fi finalizată la începutul săptămânii viitoare, a anunțat joi ministrul Educației, Adrian Curaj.

"Metodologia privind noul CNATDCU, cu atribuțiile sale și ceea ce am anunțat deja (o persoană poate face parte dintr-un singur consiliu) va fi gata la începutul săptămânii viitoare", a afirmat ministrul, într-o conferință de presă.

Referindu-se la programele cadru, ministrul a spus că acestea sunt "aproape gata", urmând a fi comunicate.

"Sunt aproape gata, o să le comunicăm, arată bine. Decât să facem ceva repede și după aceea să plângem, mai bine ne preocupăm un pic și verificăm. Chiar astăzi și mâine sunt întâlniri cu cei care avizează final structura, astfel încât cei de la Institutul de Științe ale Educației să vină spre minister cu o propunere. Să nu uităm responsabilitatea. Este a IȘE. Ministerul Educației va analiza această propunere și va anunța", a explicat Curaj.

În ceea ce privește licitația privind manualele de clasa a IV-a, ministrul a precizat că în cursul zilei de miercuri a primit un raport în acest sens și că în cazul în care se va constata că "s-a întâmplat ceva nepotrivit" deciziile vor fi pe măsură.

"Despre licitația de manuale de clasa a IV-a, chiar ieri am cerut un raport de la directorul instituției, am primit raportul, l-am dat în analiză colegilor mei și sper că nu s-a întâmplat ceva nepotrivit acolo. Fiți siguri că, dacă s-a întâmplat ceva nepotrivit acolo, deciziile vor fi pe măsură. Dacă aș avea un rezultat acum al unei analize aș spune că iau decizia în funcție de rezultat, dar abia s-a anunțat, suntem în plină procedură, nu avem încă un mesaj clar. Sigur cei care nu au câștigat nu sunt mulțumiți, cei care au câștigat niciodată nu zic nimic. Trebuie să pornim de la prezumția de nevinovăție, să fim atenți să se facă o evaluare corectă, să cerem rapoarte cum trebuie și să luăm deciziile potrivite", a spus demnitarul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 VIDEO Prins asupra faptului, amantul unei craiovence a fugit 3 kilometri în pielea goală, în timp ce soţul înş…

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

5 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …