Adrian Dobre: Faptul că DNA a trimis dosarul OUG 13 - un lucru oarecum firesc

Adrian Dobre: Faptul că DNA a trimis dosarul OUG 13 - un lucru oarecum firesc

Trimiterea dosarului "Adoptarea Ordonanței 13'' de către DNA la Parchetul General este un lucru oarecum firesc, PSD nu poate face o evaluare a unei anchete în curs, dar punctul de vedere al partidului este același cu cel al CCR, a declarat luni purtătorul de cuvânt al formațiunii politice, Adrian Dobre.

"PSD nu poate să facă o evaluare a unei anchete în curs. Vom vedea care sunt probele sau care sunt detaliile pe care le oferă Justiția din acest punct de vedere. Sigur, nu știm care sunt lucrurile interne din Ministerul Justiției. Deocamdată, faptul că DNA a trimis acest dosar mi se pare un gest oarecum firesc. OUG 13, știți foarte bine, și conform punctului de vedere foarte clar pe care l-a dat Curtea Constituțională, a fost legală și temeinică. Punctul PSD-ului de vedere este același cu cel al Curții Constituționale. Deci, cred că lucrurile vor trebui lămurite cât mai repede, pentru că această discuție despre abilitatea Guvernului de a emite ordonanțe trebuie clasată cât mai repede, pentru că Guvernul trebuie să își continue activitatea cu motoarele la maxim", a afirmat Dobre, într-o conferință de presă susținută la sediul PSD.

În ceea ce privește distrugerea unor probe, Adrian Dobre nu a dorit să comenteze. "Despre distrugerea unor probe, dacă această informație va fi confirmată de către Justiție, vom discuta. Deocamdată este doar un zvon, nu avem niciun fel de date despre acest lucru", a spus acesta.

Întrebat în legătură cu faptul că procurorii DNA au clasat unele fapte din dosarul OUG 13 (folosirea influenței autorității ca persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii de bani sau alte foloase necuvenite), purtătorul de cuvânt al PSD a arătat că acesta ar fi un pas pozitiv.

"Faptul că s-a făcut această clasare mie mi se pare un prim pas pozitiv. Știți foarte bine poziția noastră legată de această ordonanță, legată de anchetarea unor abilități firești ale Guvernului de a emite ordonanțe conform legilor și atribuțiilor în vigoare, conform deciziilor CCR. Credem că, cu cât mai repede se clarifică aceste lucruri și sunt clasate, cu atât mai bine pentru evoluția societății în general, pentru că Guvernul trebuie să aibă libertatea de a funcționa la capacitate maximă", a afirmat Dobre.

Întrebat dacă este de părere că se anchetează abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe sau modul în care a fost emisă Ordonanța 13, Dobre a spus: "Anchetarea acestei abilități a Guvernului de a emite ordonanțe este deplasată, atât timp cât avem o decizie clară a Curții Constituționale în acest sens".

Parchetul General a informat luni că pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost înregistrată cauza cunoscută generic sub denumirea ''Adoptarea Ordonanței 13'' , ca urmare a declinării competenței de către Direcția Națională Anticorupție. "În cauză urmează a fi efectuate cercetări în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale", se arată într-un comunicat al PÎCCJ transmis AGERPRES.

Parchetul General arată că în dosar au rezultat indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni: favorizarea făptuitorului; prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului; sustragerea sau distrugerea de înscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri; fals intelectual.

Procurorii DNA susțin că, pe parcursul urmăririi penale în cazul OUG 13, au rezultat probe și indicii potrivit cărora unele avize au fost distruse ori sustrase , iar alte documente au fost ''plăsmuite''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...