Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep: „E final de carieră”

Adrian Marcu, fostul antrenor al Simonei Halep: „E final de carieră”

Adrian Marcu, fost antrenor al Simonei Halep, a declarat joi că scandalul de dopaj ar însemna finalul carierei pentru fosta lideră WTA, în cazul în care procesul se va prelungi foarte mult.

Simona Halep dă lupta vieții pentru a-și demonstra nevinovăția. Foto Arhivă Adevărul

Dacă se prelungeşte foarte mult procesul, da, normal că ar însemna asta (n.r. finalul carierei). Mai ales dacă nu poate să facă mare lucru şi va fi o suspendare. Nu cred că va fi uşor, mai ales că până la sfârşitul anului nu joacă, pierde nişte puncte, apoi la începutul anului viitor iar nu ar juca şi iar va pierde nişte puncte. Deci dacă ajunge prin martie-aprilie la un 70-80 în clasament îi va fi foarte greu să reia toată munca asta titanică (n.r. - ITF șterge punctele jucătoarelor depistate pozitiv în aproape toate cazurile).

O audiere trebuie să fie destul de curând am înţeles, dar cât durează acest întreg proces nu ştiu. Am vorbit cu ea, normal, doar am fost cu ea nişte perioade de timp. Pentru mine nu e o sportivă, este un bun naţional. Deci nu putem să tratăm acest subiect doar că Simona Halep e suspendată două luni... Nu e vorba de asta, e vorba despre practic distrugerea unei cariere bazată pe muncă onestă şi competitivitate” a declarat Adrian Marcu, citat de Agerpres.

Adrian Marcu e alături de Simona Halep. Foto Arhivă Adevărul

Adrian Marcu e alături de Simona Halep. Foto Arhivă Adevărul

Exclude ca Halep să se fi dopat intenționat

A fost un şoc, nu am cum să înţeleg cum se poate întâmpla aşa ceva. Nu am cum să cred că Simona ar fi făcut aşa ceva la cum o ştiu. E exclus. Cumva ceva s-a întâmplat şi trebuie să reuşească într-un fel să dovedească. În foarte multe privinţe Simona are o etică a muncii extraordinară, de aia a fost numărul 1 mondial. Deci indiferent că e vorba despre suplimente, de antrenamente, de nutriţie sau odihnă.

Nu cred că ea este una dintre cele mai testate jucătoare din circuit. E una dintre jucătoarele care au făcut multe teste pentru că ea a jucat mult în fazele superioare ale competiţiilor. Dar eu cred că toţi sportivii sunt testaţi des. Probabil că în ultimele 3-4 luni ea a avut 2-3 teste pe lună” a mai spus Adrian Marcu.

Teo Cercel intra la bănuieli dacă se schimba gustul băuturilor

Fostul antrenorul al Simonei a explicat că sportiva nu a avut probleme când preparatorul fizic Teo Cercel îi prepara băuturile energizante şi hidratante.

„În ultima perioadă a fost Teo, el a făcut asta ani de zile. Ştiu că tot timpul când era ceva nou, că e o mică pastilă, că e o schimbare de gust sau culoare a unei băuturi, tot timpul erau foarte multe întrebări şi niciodată nu s-a făcut ceva fără toate asigurările posibile că nu se poate întâmpla nimic.

Simona a luat nişte hotărâri (n.r. schimbarea staff-ului) care la momentul respectiv a considerat că sunt cele mai bune. Nu pot să îmi dau eu cu părerea, e cariera ei. Ea şi-a luat hotărârile, astea sunt” a încheiat antrenorul Adrian Marcu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 Totul a fost, de fapt, o farsă?

3 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

4 Rezervele secrete ale Chinei

5 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…