Adrian Mititelu, apărat de rivalul Rotaru. „Cei de la Sepsi au făcut un atac separatist și xenofob"

Adrian Mititelu, apărat de rivalul Rotaru. „Cei de la Sepsi au făcut un atac separatist și xenofob"

FCU Craiova 1948 pierdut la ”masa verde” partida cu cu Sepsi după scandalul suporterilor de la Sf. Gheorghe. În plus, oltenii trebuie să joace fără fani la următoarele 6 partide disputate în deplasare (!), o decizie cel puțin ciudată a Comisia de Disciplină din cadrul FRF. Sancțiunea luată împotriva oltenilor este considerată greșită de Mihai Rotaru, patronul CSU Craiova, rivala din oraș a echipei lui Mititelu.

Adrian Mititelu e în război și cu proprii fani, și cu federația. Foto FCU Craiova

Finanțatorul celor de la Universitatea Craiova este de părere că arbitrul Andrei Chivulete a creat un precedent periculos. Totodată, Rotaru i-a învinuit și pe fanii lui Sepsi, care au scandat și ei la rândul lor în partida cu U Craiova 1948, încheiată după 26 de minute .

"Trebuie gândit felul în care a intervenit domnul Chivulete, a făcut rău fotbalului românesc. Eu cred că el are o problemă, pentru că nu cred că va fi delegat la meciurile din play-off. S-a creat un curent, nu xenofob, dar să nu uităm că galeriile sunt naționaliste, iar tu prin decizia asta poți fi pus în postură proastă. Putea regândi cu totul altfel faza, mai bine nici nu-i mai scotea de la vestiare.

Mihai Rotaru îi vede vinovați pe cei de la Sepsi. Foto Arhivă Adevărul

Mihai Rotaru îi vede vinovați pe cei de la Sepsi. Foto Arhivă Adevărul

Andrei Chivulete cu observatorul trebuiau să ia împreună o altă decizie. Scandarea 'Ria, Ria, Ungaria' poate fi considerată xenofobă, pentru că fanii unei echipe din România o strigă, nu una din străinătate. Mie nu mi se pare în regulă să se întâmple așa ceva, adică trebuie să fim atenți la ambele părți, pentru că nu sunt în regulă multe scandări de pe stadioane și în acest caz pot fi periculoase.

E o echipă ungurească, tu dacă strigi asta, ai tendințe separatiste. Niciun suporter român nu crede că un ungur va pleca din țară după scandări, dar când strigi 'Ria, Ria, Ungaria' dai un curent separatist. Înseamnă mai mult decât o scandare, ci un atac separatist, un atac xenofob”, a declarat Mihai Rotaru, la Fotbal Club.

Și Adrian Mititelu, rivalul lui Rutaru, condamnă decizia Comisiei de Disciplină: "Cred că era bine daca dădeau amenzi la ambele cluburi, rejucarea era cea mai corectă, cea mai echilibrată decizie".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?