Adrian Mutu a ajuns la capătul răbdării la Neftchi Baku. I-a băgat în ședință pe ziariștii azeri

Adrian Mutu a ajuns la capătul răbdării la Neftchi Baku. I-a băgat în ședință pe ziariștii azeri

Neftchi Baku nu se regăsește în campionatul azer, continuând rezultatele slabe și în mandatul lui Adrian Mutu, după cele sub așteptări obținute de predecesorul său, Laurențiu Reghecampf. În șapte etape fostul antrenor al rapidului are două victorii, două înfrângeri și trei remize. În ultima etapă a făcut egal, 1-1, pe terenul liderului Zira.

Adrian Mutu e în război cu presa din Azerbaidjan. Foto Sportpictures

Chiar dacă echipa sa e abia pe locul 6, la șapte puncte de Zira, antrenorul român se declară nemulțumit de felul în care e comentată situația de la echipa sa de presă și de fani, pe rețelele de socializare. El s-a certat la conferința de presă cu jurnaliștii locali, reproșându-le critica neîncetată. „Am venit de curând în această țară, dar Neftchi ar trebui iubită mai mult, în special în presă. Când pierdem, jurnaliștii susțin că formația joacă slab, afirmă că suntem învinși pentru că Mutu s-a certat cu Qara Qarayev (n.r. propriul mijlocaș transferat în vară de la Qarabag). După duelul cu Sumqayit, a apărut un articol De ce fac asta? Și alte echipe pierd și nimeni nu se scrie despre ele, nu le critică”.

Construiește o nouă formație

Când i s-a spus că a folosit 11 formule diferite în 11 întâlniri, tehnicianul a răspuns: „ Sunt doar de două luni aici . Când am venit, nici nu cunoșteam bine stafful. Au fost transferați jucători noi. E nevoie de timp. Nu zic nimic despre comentariile suporterilor pe social media. Le mulțumesc fanilor care ne sprijină la stadion, acei fani pe care îi vedem mereu în tribune. Lor le transmit că are loc un proces, că o nouă formație se construiește aici”.

Însă presa azeră a continuat să-l critice pe antrenorul român . „E dificil de estimat când va reușit Adrian Mutu să-i treacă pe alb-negrii de la negru la alb. La fel ca rezultatele, jocul lui Neftchi e instabil și se observă că această situație îi dă dureri de cap tehnicianului. Sunt multe probleme, cea mai importantă e lenta adaptare a străinilor”, a scris Sport Info, care remarcă faptul că „Mutu se întoarce încet la echipa din sezonul trecut.

Revine la jucătorii pe care îi folosea Reghe

Cu Zira, cei care au rămas de pe vremea lui Laurențiu Reghecampf au dominat terenul. Cei mai mulți dintre străinii recrutați în vară au rămas pe bancă sau n-au fost incluși deloc în lot", au mai completat cei de la Sport Info, care au concluziona: „Găurile din ofensiva lui Adrian Mutu sunt un obstacol în calea ocaziilor de gol”.

Și ATV a sărit la gâtul românului, căruia îi reproșează că a crezut că în Azerbaidjan îi va fi ușor: ”Au fost transferați mulți străini în această vară. Totuși, Neftchi a spus adio cupelor europene. Unde va mai folosi atâția jucători străini? Poate i s-a spus lui Adrian Mutu că va cuceri ușor titlul de campion în Azerbaidjan”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat