Adrian Mutu, pe făraș la Neftchi. E la a doua victorie, dar e criticat dur de presa azeră

Adrian Mutu, pe făraș la Neftchi. E la a doua victorie, dar e criticat dur de presa azeră

Adrian Mutu a obținut al doi succes consecutiv în campionat cu Neftchi, dar ziariștii azeri nu-i prea dau mari șanse să continue la formația din Baku. Pentru că echipa nu se exprimă la nivelul dorit de conducere și doar ”împușcă” rezultatele.

Adrian Mutu, nemulțumit de jocul echipei sale. Foto Sportpictures

Mutu a început dezastruos sezonul în Azerbaidjan, cu două egaluri și o înfrângere în primele trei etape, plus eliminare în cupele europene, ce-i drept, în fața lui Beșiktaș. De două etape, echipa și-a revenit, învingând cu 2-0 pe Qabala și cu 1-0, sâmbătă, la Sumqayit. Rezultatele îi oferă o gură de aer antrenorului român, însă jocul echipei e criticat dur de presa azeră.

Jurnaliștii locali îl compară cu predecesorul său, Laurențiu Reghecampf, și sugerează că, în acest ritm, nu va rezista prea mult la Baku. „În afara victoriei, Neftchi nu va fi amintită pentru nimic altceva. Mutu și-a așezat jucătorii pe teren numai pentru rezultat, parcă nu vrea altceva de la ei. Ca și cum le-ar zice «Indiferent ce facem, să luăm trei puncte!»", a scris Sport Info.

Are ca obiectiv titlul în Azerbaidjan

„Neftchi Baku are ca obiectiv titlul. Dacă nu va fi campion, Mutu nu va avea ce spune conducerii. Reghecampf a crezut că va putea antrena aici cinci ani, ca în era sovietică, și a aflat apoi că șefii clubului caută un candidat pentru a-l înlocui. Cine ar fi putut fi? Un compatriot cu care a lucrat cândva", au mai scris ziariștii azeri, care îi reproșează lui Adrian Mutu că nu i-a oferit lui Neftchi alt stil de joc și că nu a inovat. Sport Info atenționează: „Nu vrem să facem o predicție cât timp va dura. La fel, nu vrem să spunem când o vom vedea pe Neftchi jucând un fotbal dominant. Acea zi nu e încă vizibilă la orizont".

Adi Mutu admite că formația sa încă se chinuie să devină ce își dorește: „Așteptam mai mult de la echipă. Am trecut printr-o perioadă dificilă, vom încerca să ridicăm nivelul prestației noastre în această pauză pentru naționale. Dar ne-am întors acasă cu trei puncte. Uneori, e greu, dar succesul te face fericit".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?