Adrian Romcescu crede că România nu va ajunge în finala Eurovision 2023. Ce spune despre Theodor Andrei

Adrian Romcescu crede că România nu va ajunge în finala Eurovision 2023. Ce spune despre Theodor Andrei

Theodor Andrei, reprezentatul României la Eurovision Song Contest 2023, cântă în această seară în a doua semifinală a concursului, cu speranța să se califice în marea finală din 13 mai.

Theodor Andre, la repetiția Eurovision. FOTO Corinne Cumming EBU

În Semifinala Eurovision Song Contest 2023 de joi seara evoluează reprezentanți din16 țări - în ordinea tragerii la sorți: Danemarca, Armenia, România, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania și Australia. Numai 10 dintre aceste țări - desemnate exclusiv în urma votului publicului - se vor califica în marea finală din 13 mai,

Theodor Andrei, reprezentatul României la Erovision intră, așadar, în semifinală de pe poziția a treia și va interpreta piesa „D.G.T. (Off and On)“, cu care a câștigat Selecția Națională, în februarie.

Theodor Andrei poate fi votat doar din străinătate (românii din țară nu îl pot vota, conform regulamentului concursului).

„Din punct de vedere valoric, nu cred că ne calificăm!”

Compozitorul și cântărețul Adrian Romcescu a vorbit la Fanatik despre șansele ca România să ajungă în finala Eurovision 2023.

„În mod normal, din punct de vedere valoric nu este ca să ne reprezinte, dar în conjunctura actuală de la Eurovision nu se știe niciodată! Din punct de vedere valoric, nu cred că ne calificăm! Dar întotdeauna pot apărea surprize, însă nu majore. Sunt piese foarte bune anul ăsta și mi-e greu să cred că s-ar putea califica printre primii 10. Nu e nici compoziție, nici vocal ceva foarte valoros, cu toate că-l cunosc pe băiatul ăsta de când avea 11, 12 ani”, a spus Adrian Romcescu, pentru Fanatik.

Tariful SMS pentru vot

Amintim că Semifinala Eurovision Song Contest 2023 va fi transmisă în direct, de la 22.00, pe TVR 1, TVR Internațional și TVR +.

Publicul din România poate vota artistul preferat din această semifinală prin SMS la numărul 1399 (număr cu tarif special: 1,00 Euro+TVA/ SMS primit plus 0,05 Euro+TVA/ SMS trimis).

Fanii din țările care participă în această semifinală - Danemarca, Armenia, Estonia, Belgia, Cipru, Islanda, Grecia, Polonia, Slovenia, Georgia, San Marino, Austria, Albania, Lituania și Australia - îl pot vota pe Theodor Andrei. El va avea indicativul 03 (ordinea de intrare pe scenă), acesta fiind numărul pe care românii din diaspora trebuie să îl trimită la numărul afișat pe ecran în țara din care urmăresc concursul Eurovision.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina