Adriano Celentano, „Elvis” al Italiei, împlinește 86 de ani. Povestea de amor care era să-i strice căsnicia VIDEO

Adriano Celentano, „Elvis” al Italiei, împlinește 86 de ani. Povestea de amor care era să-i strice căsnicia VIDEO

„Azzurro“, „Buona sera si­gnorina“, „Il tempo se ne va“ ori „Susanna“ sunt doar câteva dintre melodiile care au cucerit întreaga lume. Astăzi, Adriano Celentano, îndrăgitul artist italian, care le-a făcut celebre, împlinește 86 de ani.

Povestea lui începe modest, pe 6 ianuarie 1938, de sărbătoarea Befanei, când venea pe lume în sânul unei familii sărace din Foggia (regiunea Puglia), mu­tate la Milano pe Via Cristoforo Gluck, la nr. 14 (despre care a scris mai târziu piesa Il ragazzo della via Gluck).

Adriano Celentano împlinește 86 de ani FOTO Getty Images

Viaţa plină de lipsuri şi se­rile în care adormea cu stomacul gol l-au făcut pe tânărul Adriano să renunţe la şcoală de timpuriu, pe când avea doar 12 ani, când s-a angajat în atelierul unui ceasornicar. Desigur, nu era profesia căreia dorea să i se dedice toată viaţa, dar a prins drag de meserie şi chiar şi acum mai meştereşte orologii vechi în propriul cămin.

„Am două ocupaţii. Una mi se trage din copilărie, cea de ceasornicar. A doua mea profesie este cea de artist. Aceasta s-a transformat în princi­pala mea activitate. Mă folosesc de ea pentru a aduce în faţă ceea ce cred“, spunea recent Celentano, recunoscându-şi originile umile.“

Actor de succes

Hipnotizat de succesul Regelui Rock’n’Roll-ului, idolul său de peste Ocean, şi de revoluţia rock din anii ’50, italianul şi-a dezvoltat stilul, fiind promovat în filmele I frenetici (1959), Dai, Johnny dai şi I ragazzi del Juke-Box, a câştigat festivalul de la Ancona cu piesa Il tuo bacio e come un rock şi a semnat primul contract cu o casă de discuri. Cu un dezvoltat simţ al umorului, era actorul de comedie perfect. Dar Italia încă nu-l cunoştea pe deplin.

Întâmplarea face ca Federico Fellini să-l fi folosit într-o scenă din La Dolce Vita (1960), unde îl prezenta drept „viitoarea mare vedetă a Italiei“ – fix minutul care i-a asigurat notorietatea.

Numele lui Adriano Celentano a explodat tocmai în timp ce-şi efectua stagiul militar, găsind înţelegere la superiori, care i-au semnat permisia pentru a putea participa la Festivalul de la Sanremo, unde a câştigat doar locul al doilea cu piesa 24.000 de baci – deşi e numită piesa deceniului!

Celentano și Claudia Mori, soția sa FOTO Getty Images

Celentano și Claudia Mori, soția sa FOTO Getty Images

Și-a părăsit soția pentru Ornella Mutti

Cu aceeaşi melodie şi-a cucerit şi viitoarea soţie, pe actriţa Claudia Mori, care i-a deschis noi uşi în cinematografie. Revenit din armată, a rupt contractul cu casa de discuri şi, împreună cu rudele sale, a creat casă de discuri Clan Celentano, prin care şi-a lansat toate albumele audio. Asta şi pentru că, din cauza caracterului său dificil, toţi colaboratorii îl ocoleau!

Adriano Celentano şi Claudia Mori s-au căsătorit în 1964 şi sunt îndrăgostiţi şi astăzi. Cuplul are împreună 3 copii. La un moment dat, însă, în vieţile lor s-a strecurat o ispită, iar relaţia a avut de suferit. Actorul şi-a înşelat jumătatea cu o altă divă, scrie okmagazine.ro.

Celebrul actor şi-a lăsat soţia şi copiii pentru Ornella Muti, o frumoasă actriţă italiană. „Adriano a fost singura infidelitate din viaţa mea”, spunea Ornella, care l-a trădat atunci pe Andrea Facchinetti, cu care va avea mai târziu doi copii, în timp ce Celentano o înşela pe Claudia Mori.

Ornella Muti și Adriano Celentano, o relație intensă FOTO Profimedia

Ornella Muti și Adriano Celentano, o relație intensă FOTO Profimedia

Legătura dintre Adriano şi Muti a fost una cu scântei. Actriţa şi-a găsit alinare în braţele starului în timp ce relaţia sa trecea printr-o criză. La scurt timp, Celentano s-a întprs acasă, iar Claudia l-a iertat.

„Între mine şi Claudia a existat întotdeauna dragoste. Am trecut printr-o criză în urmă cu ceva ani, dar suntem o familie unită, în ciuda unei „distrageri” de acum patruzeci de ani”, a mărturisit artistul. În 2014, cântărețul a recunoscut aventura cu îndrăgita actriță italiană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană