AEP: 18.267.658 cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral; aproape 6.000 au peste 100 de ani

Numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral este, la data de 5 aprilie, de 18.267.658, cu 7.451 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă pe această temă, în data de 2 martie, când erau înregistrați 18.275.109 alegători. Potrivit unui comunicat AEP transmis marți AGERPRES, diferențele apar ca urmare a operațiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităților administrativ-teritoriale conduse de aceștia.

Din totalul celor înscriși, peste 95.000 au vârste cuprinse între 90 și 100 de ani.

De asemenea, potrivit datelor statistice, 5.874 au vârsta peste 100 de ani (2.233 de bărbați și 3.641 femei) cei mai mulți cu domiciliul în mediul urban.

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare a cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora la secțiile de votare. Este structurat pe județe, municipii, orașe, comune, pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară.

Persoanele autorizate să efectueze operațiuni în Registrul electoral cuprinzând cetățenii români cu domiciliul sau reședința în țară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziție, conform legii.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 Marile orașe unde primarii se știu deja. Cine sunt favoriți la București, Constanța, Pitești, Bacău

4 Atac mizerabil al PSD la adresa Elenei Lasconi, candidată la primăria Câmpulung. Deputată PSD: „În Muscel vene…

5 MAI avertizează că Antena 3 a lansat un fake news / Jegurile acreditează scenariul fraudării alegerilor!