AEP a dispus un control la partidul AUR. Se verifică modul de obținere a veniturilor și cheltuielile

AEP a dispus un control la partidul AUR. Se verifică modul de obținere a veniturilor și cheltuielile

Autoritatea Electorală Permanentă a dispus un control la partidul AUR. Șeful AEP a precizat pentru „Adevărul” că se verifică „modul de încasare a veniturilor partidului din surse prevăzute de lege și din subvenții și modul de cheltuire a banilor”.

George Simion, președinte AUR FOTO: Inquam Photos

Președintele AEP, Toni Greblă, a precizat pentru „Adevărul” faptul că AEP a dispus un control la partidul AUR de la data de 1 septembrie, precizând că instituția a primit și mai multe sesizări în acest sens.

„Controlul efectiv a început pe data de 1 septembrie. Deci, am primit și sesizări, câteva, 7-10 din diverse orașe ale țări. De asemenea pe legea de organizare a Autorității și pe legea finanțării partidelor politice avem posibilitatea să ne autosesizăm din serviciu, având în vedere numeroasele știri, articole, comentarii apărute în mass-media”, a explicat Toni Greblă.

Șeful AEP a punctat că controlul stabilește „modul de încasare a veniturilor partidului din surse prevăzute de lege și din subvenții și modul de cheltuire a banilor”.

„Să vedem dacă (nr: banii) sunt cheltuiți în acord cu legea finanțării partidelor politice care impune anumite restricții în ceea ce privește cheltuirea banilor partidelor politice. Eu ce știu, că echipa de control va verifica modul de dobândire a veniturilor, modul în care au fost utilizați acești bani în diverse activități pe care le desfășoară partidul”, a precizat președintele AEP pentru „Adevărul”.

Întrebat când se va finaliza controlul dispus la partidul condus de George Simion, Toni Greblă a precizat că perioada este de două de la momentul începerii controlului: „Raportul îl vom publica pe pagina oficială a AEP-ului”.

„Adevărul” a încercat să intre în legătură cu directorul de comunicare al AUR, însă până în momentul publicării nu a fost primit niciun răspuns oficial din partea acestuia.

Partidul condus de George Simion a început recent o campanie de donație a 20.000 de ghiozdane complet utilate, înainte de începerea anului școlar.

De asemenea, în luna iunie partidul a început și o caravana medicală mobilă cu care s-a deplasat în mai multe județe ale țării. Șeful AUR a precizat la acea vreme că spitalul mobil a fost achiziționat cu banii proprii ai partidului, proveniți din donații și cotizații, fără a fi utilizați bani din subvenția publică acordată de la bugetul de star.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat