Aeroporturile din Basel şi Strasbourg, de pe care se întorc în țară și europarlamentari români, evacuate din cauza unor ameninţări cu bombă

Aeroporturile din Basel şi Strasbourg, de pe care se întorc în țară și europarlamentari români, evacuate din cauza unor ameninţări cu bombă

Aeroporturile din Basel, Elveţia, şi Strasbourg, Franţa, au fost evacuate din cauza unor alerte cu bombă. Pe aeroportul din Strasbourg se aflau şi europarlamentari.

Rareş Bogdan, europarlamentar PNL, a transmis pentru DC NEWS că "tocmai au evacuat aeroportul din Strasbourg, şi pe cel din Basel. Sunt cele două aeroporturi de unde pleacă spre casă sau spre circumscripţii eurodeputaţii. Sunt ameninţări cu bombă pe ambele aeroporturi. Am terminat acum două ore sesiunea de plen de săptămâna asta de la Parlamentul European, dar acum ne duc înapoi în Clădirea Parlamentului".

Şase aeroporturi regionale din Franţa au fost evacuate miercuri

Şase aeroporturi regionale din Franţa au constituit obiectul unor evacuări miercuri dimineaţa după "ameninţări cu atentate" primite prin e-mail, a indicat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei.

Aeroporturile respective se află la Lille, Lyon (Bron), Nantes, Nice, Toulouse şi Beauvais. Niciun aeroport parizian nu a fost vizat. Verificări sunt în curs, a precizat această sursă.

Până la această oră, niciun avion nu a decolat de pe aeroporturile respective, a indicat Direcţia generală a aviaţiei civile din Franţa.

Din avioanele care tocmai au aterizat, pasagerii fie sunt debarcaţi la capătul pistei, fără a li se permite să meargă în clădirea aeroportului, fie sunt invitaţi să aştepte cu răbdare în avionul lor terminarea verificărilor, transmite BFMTV, conform Agerpres.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat