Aerul polar vine peste România. De duminică temperaturile scad până la - 20 de grade în unele zone

Aerul polar vine peste România. De duminică temperaturile scad până la - 20 de grade în unele zone

Începând de duminică, o masă de aer polar va pătrunde peste România. În unele zone, temperatura va coborî până la minus 20 de grade Celsius. Precipitațiile vor acoperi toate regiunile.

Minimiele pot coboarî spre minus 20 de grade în depresiuni din Transilvania FOTO Shutterstock

Vineri, cerul va fi temporar noros și local vor fi precipitații slabe sub formă de ninsoare în centrul țării, nord-est și la munte și mai ales ploaie și lapoviță în restul țării, anunță meteorologii. Spre seară ninsorile vor cuprinde mare parte din țară, temperaturile cele mai ridicate fiind în sudul țării.

În acest weekend, vremea se va răci, cu temperaturi chiar mai mici decât media din această perioadă, anunță meteorologii. Precipitațiile vor acoperi toate regiunile, ziua vor fi temperaturi negative, iar noaptea vor fi minime de până la minus 20 de grade. Vântul puterni c va amplifica senzația de rece .

„Duminică, ajunge o masă de aer polar care va reduce semnificativ temperaturile în toată țara, scăderea se va resimți începând de sâmbătă noapte în zonele intracarpatice, minimele vor coborî sub minus 10 grade, apoi masa de aer polar se va intensifica în toate regiunile, vremea va deveni geroasă în special în jumătatea de vest a țării. Minimele vor fi cuprinse între minus 10 și sub minus 10 grade Celsius, probabil să coboare spre minus 20 în depresiuni din Transilvania“, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban la Digi24.

De duminică până miercuri temperaturile maxime vor fi negative în majoritatea regiunilor și vor fi cuprinse de la minus 8 grade în depresiuni până la 0 grade – 1 grad în zone din sud.

Vremea în București se va răci accentuat de duminică, când maximele termice vor fi de 1- 2 grade, iar minimele vor coborî spre minus 8 grade Celsius. În noaptea de vineri spre sâmbătă, va crește probabilitatea de ninsoare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi de de -5… -3 grade Celsius, arată prognoza ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria