Afacerea la mare modă în România. Ce-i face pe români să fie atrași de acest nou model de servicii

Afacerea la mare modă în România. Ce-i face pe români să fie atrași de acest nou model de servicii

În ultimii ani, clasicele frizerii din cartierele marilor oraşe au început să dispară. Astfel, în locul lor au început să apară saloane foarte moderne, dedicate în special bărbaţilor, de tip barbershop.

Tunsoare SURSĂ Arhiva Adevărul

Conform celor care deţin sau lucrează în astfel de locuri, este vorba despre o afacere de succes.

Românii, interesaţi de serviciile de lux

Specialiştii în domeniu susţin că aceste locuri sunt la mare căutare în rândul românilor . Astfel, mulţi bărbaţi au început să acorde o mare atenţie îngrijirii părului şi îşi aleg cu mare atenţie frizerul.

,,Toate aceste locaţii care se deschid sunt moderne şi au un aspect plăcut. Clienţii sunt trataţi cum trebuie în momentul în care sunt nevoiţi să aştepte, sunt serviţi cu băuturi răcoritoare şi cu gustări. Noi, frizerii, aşa cum suntem numiţi, trebuie să ne adaptăm cerinţelor dar şi tendinţelor existente la momentul actual. Tinerii vin, de cele mai multe ori, cu cereri destul de complexe. Ei văd frizuri complicate la fotbalişti sau la diverse personaje din filmele şi serialele pe care le urmăresc. Astfel, noi trebuie să fim pregătiţi pentru astfel de cerinţe”, a precizat Andrei M, ieşean care activează într-un barbershop din oraş.

Produsele de calitate îi atrag pe români

Conform specialiştilor, cei care aleg astfel de locaţii doresc să beneficieze de cele mai bune condiţii. Astfel, frizerii trebuie să folosescă produse foarte bune de îngrijire a părului.

,,Folosim unele dintre cele mai bune produse existente la ora actuală pe piaţa din România. Totodată, suntem instruiţi să acordăm sfaturi de îngrijire a părului şi să recomandăm produse care îi pot ajuta pe clienţii noştri. Practic, am devenit, în ultimul timp, consilieri pentru clienţii noştri, pe care îi ajutăm chiar şi cu tratamente care împiedică căderea părului. Românii au pretenţii tot mai mari şi preferă să platească o sumă mai mare de bani pentru ca rezultatul obţinut după vizita la frizerie să fie pe măsura aşteptărilor”, a adăugat Andrei M.

Totodată, mai spun specialiştii, un alt factor pe care îi atrage pe români este că pot să îşi facă rezervare online.

,,Avem mulţi clienţi, cam toate zilele sunt pline, mai ales în preajma unor sărbători importante. Cei mai mulţi clienți se programează online, au posibilitatea de a vedea datele şi orele disponibile, totul este mult mai uşor acum", a mai spus Andrei M.

Cât costă o tunsoare într-un astfel de loc?

Cu siguranţă, mulţi dintre cei care doresc să treacă pragul unui astfel de salon se întreabă care sunt costurile pentru aceste servicii.

,,La noi în salon, în funcţie de cerinţele clientului, preţurile pornesc de la 60 de lei. Acest tarif poate creşte dacă părul necesită spălare, dacă clientul îşi doreşte să îşi aranjeze şi barba sau tot felul de astfel de servicii. Totodată, clienţii pot achiziţiona şi produse pentru îngrijirea părului", a încheiat Andrei M.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”