Afacerist ucrainean, arestat după ce a fraudat armata

Afacerist ucrainean, arestat după ce a fraudat armata

Un afacerist ucrainean, care își punea la punct fuga din țară, a fost arestat luni în orașul Odesa. El este învinuit de faptul că este membru al unui grup infracțional organizat care a oferit armatei uniforme de slabă calitate în valoare de aproximativ 24 de milioane de euro, relatează agenția EFE.

Roman Grinkevitz este investigat împreună cu tatăl său. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Anunţul a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, care a menţionat că acel om de afaceri, identificat de presă sub numele de Roman Grinkevitz, face parte dintr-un grup de cinci persoane acuzate de „fraudă pe scară extinsă" prin furnizarea de echipamente defectuoase armatei, scrie Agerpres.

Roman Grinkevitz este investigat împreună cu tatăl său şi cu alte persoane din propriul anturaj pentru un prejudiciu adus armatei în valoare de peste 24 de milioane de euro . Tatăl afaceristului a fost de asemenea arestat şi acuzat în plus că a încercat să mituiască un agent al Oficiului de investigaţii al statului.

Autorităţile de la Kiev au expus de la începutul războiului cu Rusia mai multe cazuri de corupţie legate de achiziţii ale armatei. Însuşi fostul ministru al apărării Oleksii Reznikov a fost înlocuit în septembrie în urma unei serii de scandaluri de corupţie în care a fost implicat ministerul său. Aplicarea unor măsuri eficace anticorupţie este o cerinţă a aliaţilor occidentali pentru a continua furnizarea de ajutor militar Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?