Omul de afaceri Michael Schmidt și soția sa, Veronica Schmidt, au participat în acest week-end la ceremonia din orașul german Aachen la care președintele Klaus Iohannis a primit premiul Carol cel Mare. Michael Schmidt, un apropiat al președintelui, a postat fotografii de la ceremonie pe site-ul fundației sale.

În imagini apar președintele Klaus Iohannis și Carmen Iohannis, Michael Schmidt și soția sa Veronica, sora controversatului politician din Republica Moldova, Renato Usatîi.

Foto: Fundația Schmidt

De remarcat că nici un politician român nu a participat la ceremonia de la Aachen.

”Suntem onorați că am participat la decernarea unui premiu de valoare istorică pentru România. Devotamentul față de țară și cetățenii români al Președintelui României, Klaus Iohannis, l-a adus în lista personalităților istorice ai căror pași au însemnat enorm pentru Uniunea Europeană de astăzi, fapt documentat prin decernarea Internationaler Karlspreis zu Aachen”, a scris Michael Schmidt pe contul de Facebook al fundației sale.

Foto: Fundația Schmidt

Președintele Iohannis s-a afișat cu Michael Schmidt la 1 august în acest an, când șeful statului a participat la Festivalul „Săptămâna Haferland”, organizat de omul de afaceri. Șeful statului a fost întâmpinat la intrarea în biserica fortificată din Criț, județul Brașov, de Michael Schmidt și de soția acestuia. ”Doresc să felicit organizatorii pentru modul în care au înţeles să ducă mai departe şi să pună în valoare tradiţiile saşilor transilvăneni”, a spus la acel moment Klaus Iohannis.

Michael Schmidt este un om de afaceri român, plecat în Germania în 1981 și întors după Revoluția din decembrie 1989. El controlează Automobile Bavaria Group, importator oficial BMW în România. El distribuie în România brandurile auto BMW, MINI, Rolls Royce şi MAN, prin intermediul grupurilor de firme Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus în România și Schmidt Gruppe în Germania, potrivit descrierii de pe site-ul Fundației.

Postarea pe Facebook a Fundației Schmidt: