Afganistan: Cel puţin 17 persoane ucise la Kabul de focuri de armă de celebrare

Afganistan: Cel puţin 17 persoane ucise la Kabul de focuri de armă de celebrare

Cel puţin 17 persoane au fost ucise de focurile de armă de celebrare trase la Kabul după ce surse talibane au declarat că luptătorii lor au preluat controlul asupra provinciei afgane Panjshir, ultima care mai rezista împotriva islamiştilor, transmite sâmbătă Reuters, care preia agenţii de presă afgane.

Lideri ai opoziţiei contra talibanilor au negat că provincia ar fi căzut în mâinile acestora.

Agenţia de ştiri Shamshad a transmis că 'loviturile trase în aer' la Kabul vineri au ucis 17 oameni şi rănit alţi 41. Agenţia Tolo a indicat un bilanţ similar.

Cel puţin 14 persoane au fost rănite de focuri de celebrare în provincia Nangarhar, la est de Kabul, a declarat Gulzada Sangar, purtător de cuvânt al unui spital din capitala provinciei, Jalalabad.

La rândul său, principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a îndemnat să se renunţe la astfel de gesturi de sărbătorire cu focuri de armă.

'Evitaţi să trageţi în aer şi mulţumiţi-i în schimb lui Allah', a transmis Mujahid pe Twitter. 'Gloanţele pot răni civili, aşadar nu trageţi fără să fie necesar', a îndemnat el.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...