Afganistan: Cel puţin 20 de morţi în ultima săptămână în timpul evacuării de pe aeroportul din Kabul (oficial NATO)

Afganistan: Cel puţin 20 de morţi în ultima săptămână în timpul evacuării de pe aeroportul din Kabul (oficial NATO)

Cel puţin 20 de persoane au murit în ultimele şapte zile în şi în jurul aeroportului din Kabul după ce insurgenţii talibani au preluat controlul capitalei afgane duminica trecută, a declarat duminică un oficial NATO, relatează Reuters.

"Criza din afara aeroportului din Kabul este nefericită. Prioritatea noastră este să evacuăm toţi străinii cât de curând posibil", a spus oficialul NATO sub protecţia anonimatului.

Mulţimile adunate la aeroport au devenit tot mai mari în ultima săptămână, afectând operaţiunile SUA şi ale altor ţări de a încerca să evacueze mii dintre diplomaţii şi cetăţenii lor, precum şi numeroşi afgani.

"Forţele noastre menţin o distanţă strictă faţă de zonele exterioare ale aeroportului din Kabul pentru a preveni orice ciocniri cu talibanii", a adăugat oficialul NATO.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, tot duminică, faptul că şapte persoane şi-au pierdut viaţa în haosul care înconjoară aeroportul din Kabul.

"Condiţiile din teren rămân extrem de solicitante, dar facem tot posibilul pentru a gestiona situaţia cât mai sigur cu putinţă", a precizat ministerul într-un comunicat dat publicităţii duminică.

"Gândurile noastre sincere se îndreaptă către familiile celor şapte civili afgani care din nefericire au murit în mulţimile din Kabul", a mai menţionat Ministerul britanic al Apărării.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

4 HARTĂ Priviți, rușii își consolidează pozițiile defensive pentru a se pregăti de o contraofensivă ucraineană!

5 VIDEO Beție popească / Unul a băut până a leșinat, al doilea a decis să se întoarcă de unde abia venise, în Ucraina