Afganistan: Un militar american ucis şi un altul rănit, într-un incident cu victime şi printre soldaţii afgani

Afganistan: Un militar american ucis şi un altul rănit, într-un incident cu victime şi printre soldaţii afgani

Un militar american a fost ucis luni în estul Afganistanului, au informat forţele SUA în această ţară, în acelaşi incident fiind de asemenea ucişi sau răniţi mai mulţi membri ai forţelor de securitate afgane, transmite marţi dpa.

Un alt soldat american a fost rănit în incident şi este tratat la baza aeriană de la Bagram, cea mai mare a forţelor SUA pe teritoriul afgan, indică acelaşi comunicat.

Potrivit dpa, numărul exact al soldaţilor afgani ucişi sau răniţi nu este cunoscut. Ministerul Apărării de la Kabul a refuzat să comenteze pe marginea incidentului.

Comunicatul american nu îl identifică pe militarul decedat şi nici nu precizează în ce provincie a avut loc incidentul.

Generalul John Nicholson, comandantul forţelor americane şi al Misiunii NATO 'Resolute Support' în Afganistan, a declarat că gândurile şi rugăciunile sale se îndreaptă spre victimele atacului.

Misiunea de luptă a NATO în Afganistan s-a încheiat în 2014, dar unităţi antiteroriste americane luptă încă împotriva militanţilor talibani şi ai Statului Islamic în această ţară.

Forţele americane şi afgane şi-au intensificat atacurile şi loviturile aeriene împotriva ascunzătorilor Statului Islamic în provincia estică Nangarhar după anunţarea noii strategii a SUA în Afganistan de către preşedintele Donald Trump în luna octombrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Foarte interesante amănunte!