AFP: Frontiera Turciei cu Siria este închisă, în timp ce mii de sirieni părăsesc orașul Alep

Frontiera dintre Turcia și Siria era vineri închisă la sud de orașul Kilis (sudul Turciei), în timp ce mii de persoane erau comasate, potrivit Ankarei, în partea siriană, refugiindu-se din cauza ofensivei lansate de către regimul de la Damasc în jurul orașului Alep, relatează AFP. Potrivit corespondentului agenției franceze de presă la fața locului, situația era calmă la postul de frontieră turc Oncupinar, în apropierea orașului sirian Bab Al-Aslam, unde nu era autorizată nici o acțiune de intrare sau ieșire de pe teritoriul Turciei la începutul dimineții.

Nici un aflux de refugiați nu era vizibil din Turcia. Doar câteva vehicule ale poliției turcești erau staționate de-a lungul unui culoar protejat ce reprezintă un fel de ''no man's land'' între cele două țări, potrivit jurnalistului AFP.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că zeci de mii de civili au părăsit Alepul, care de luni este ținta unei vaste ofensive a armatei președintelui sirian, Bashar Al-Assad, susținută de bombardamente intense ale aviației Rusiei, principalul său aliat.

''Sunt acum 10.000 noi refugiați care așteaptă la porțile Kilis din cauza bombardamentelor aeriene și a atacurilor asupra Alepului. Între 60.000 și 70.000 de persoane se deplasează din taberele din nordul Alepului către Turcia'', afirma joi la Londra premierul turc, Ahmet Davutoglu.

OSDO a indicat că aproape 40.000 de civili sirieni din regiune își părăsesc căminele începând de luni și că, dintre ele, câteva mii sunt fără adăpost aproape de Turcia, unde se află deja circa 2,5 milioane de refugiați sirieni.


AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț