AFP: Igor Dodon, la Moscova în prima sa vizită oficială, pentru a stabili un 'parteneriat strategic' cu Rusia

AFP: Igor Dodon, la Moscova în prima sa vizită oficială, pentru a stabili un 'parteneriat strategic' cu Rusia

Noul președinte al Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, s-a deplasat marți la Moscova pentru prima sa vizită oficială, în timpul căreia va avea o întrevedere cu omologul rus Vladimir Putin și va încerca să 'stabilească un parteneriat strategic' cu Rusia, notează AFP.

'Poporul moldav speră foarte mult că o nouă etapă va începe în 2017 și că vom putea stabili un parteneriat strategic (cu Rusia) în domenii-cheie', a declarat Dodon la începutul întrevederii cu Putin. 'Din acest motiv am decis ca prima vizită oficială să aibă loc aici, la Moscova', a subliniat președintele Republicii Moldova, potrivit Kremlinului.

Ales în noiembrie președinte al Republicii Moldova — 'această țară săracă, de 3,5 milioane de locuitori, situată între România și Ucraina', explică AFP — Igor Dodon a venit la conducerea țării după trei guverne proeuropene care au demisionat rând pe rând pe fondul crizei politice.

'Republica Moldova este un partener important pentru Rusia în regiune. Din nefericire, știm că în ultimul timp relațiile dintre țările noastre nu au evoluat în cel mai bun mod', și-a exprimat regretul președintele rus.

Cu toate acestea, vizita președintelui Dodon 'este un bun fundament pentru dezvoltarea relațiilor noastre bilaterale la toate nivelurile', și-a exprimat apoi Vladimir Putin satisfacția.

Susținător al unei apropieri de Rusia, Igor Dodon a promis de asemenea să amendeze partea economică a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE, semnat în 2014 de autoritățile proeuropene de la Chișinău, spre marea nemulțumire a Moscovei.

Acest acord a permis deschiderea graduală a pieței europene pentru produsele moldovenești, ceea ce a suscitat furia Moscovei, care a impus imediat un embargo asupra fructelor și cărnii moldovenești, penalizând astfel o populație care trăiește în special din agricultură.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!