Agenda nevăzută a lui Jeffrey Epstein și e-mailurile trimise către Chris Rock, Bill Gates, Prințul Andrew și Irina Shayk

Agenda nevăzută a lui Jeffrey Epstein și e-mailurile trimise către Chris Rock, Bill Gates, Prințul Andrew și Irina Shayk

Jurnaliștii de la DailyMail.com au reușit să pună mâna, în exclusivitate, pe agenda nemaivăzută a lui Jeffrey Epstein și un adevărat tezaur de e-mailuri către cei mai influenți oameni ai lumii.

Agenda nemaivăzută a lui Jeffrey Epstein FOTO Arhivă

Printre sutele de pagini de documente apar inclusiv președinți, prim-miniștri, regalități și nume celebre, despre care, anterior, nu se știa că au avut legătură cu fostul afacerist, închis pentru pedofilie.

Documentele reprezintă dovada clară că Epstein își crease o extrardinară rețea de influență. El a fost mereu în contact cu elita mondială, chiar și după ce a ispășit o pedeapsă de 13 luni de închisoare pentru că a întreținut sex cu fete minore și a fost etichetat drept infractor sexual.

În agendele sale sunt notate întâlniri cu nume sonore, printre care Irina Shayk, Chris Rock, Wendi Murdoch, Richard Branson, Peter Thiel. Lista este însă una foarte lungă.

Antreprenorul miliardar Peter Thiel, investitorul Facebook, Sean Parker, artistul Jeff Koons, directorul executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, și directorul executiv al industriei muzicale, Tommy Mottola, care a fost căsătorit cu Mariah Carey, se numără și ei printre cei care apar în documente.

Dosarele au fost predate de proprietatea lui Epstein către Guvernul Insulelor Virgine americane, unde acesta deținea două insule private, în timpul investigației asupra operațiunii sale de trafic sexual. Pedofilul s-a spânzurat în închisoare în 2019, în așteptarea procesului.

Prințul Andrew și fosta lui soție, Sarah Ferguson

image

Prințul Andrew a recunoscut că este prieten cu Epstein , de mai bine de un deceniu. El a zburat de nenumărate ori cu avionul său privat pentru a-l vizita, a stat la proprietățile sale și chiar a vizitat insula lui Epstein din Caraibe, susțin martorii.

Una dintre victimele lui Epstein, Virginia Roberts, a susținut că a fost forțată să facă sex cu Ducele, pe vremea când avea 17 ani. Deși el a negat faptele, anul trecut, Andrew a soluționat un proces civil intentat de femeie, pentru suma de 12 milioane de dolari.

Dosarele Epstein arată inclusiv că proxenetul a folosit numele lui Andrew în timp ce încerca să-l convingă pe JP Morgan să-l lase să acționeze ca intermediar, pentru clienții bogați.

Epstein încerca, de asemenea, să convingă banca să colaboreze cu Bill Gates, la un fond de 100 de milioane de dolari pentru investitorii de elită, iar o întâlnire critică a avut loc pe 31 august 2011.

În e-mailul adresat șefului JP Morgan, Jes Staley, și bancherului senior Mary Erdoes, Epstein a spus că investitorii se feresc de bancă, deoarece aceasta esteaproape mâna dreaptă a Guvernului SUA”. Epstein a scris: „Sunt, de asemenea, conștient de faptul că JPM are o gamă variată de clienți, astfel încât o relație cu clientul este mult mai puțin problematică decât o societate mixtă instituțională”.

Epstein știa, de asemenea, detalii intime despre finanțele lui Andrew, care erau legate de cele ale fostei sale soții Sarah Ferguson, cu care a rămas apropiat, după divorțul lor din 1996.

În mai 2010, Ferguson a fost surprină de un ziar în timp ce a oferit informații despre fostul ei soț unui jurnalist sub acoperire, care poza în om de afaceri indian, în schimbul sumei de 550.000 de dolari.

Sarah Ferguson, care a declarat, ulterior, că a „regretat profund” cele întâmplate, a spus a fost determinată de astfel de măsuri din cauza datoriilor sale de 5,5 milioane de dolari. În iulie 2011 acestea au fost plătite datorită intervenției lui Andrew.

Conform aranjamentului, Epstein a plătit 17.000 de dolari fostului asistent personal al lui Ferguson, Johnny O'Sullivan, ceea ce a ajutat la stabilizarea finanțelor ei.

E-mailul lui Epstein către JP Morgan a venit la o lună după acel anunț, arătând clar că Andrew a discutat în profunzime despre situația financiară a lui și a lui Ferguson.

Un avocat al lui Andrew nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Nici purtătorul de cuvânt al lui Sarah Ferguson nu a comentat.

David Blaine și Chris Rock

image

Singura legătură cunoscută anterior a lui David Blaine cu Epstein apărea în cartea sa neagră de contacte, dar cei doi bărbați par să fi avut o prietenie, sugerează înregistrările.

În iunie 2013, Epstein a luat cina Pablos Holman și cu o „Jessica Joffe”, care pare a fi actrița cu același nume.

Agenda spune: „David Blaine va trece pe acolo, la sfârșitul cinei”.

Contactat prin telefon, Holman a spus că credea că se afla în San Francisco la ora cinei, dar „nu mai știe exact”. El a recunoscut că îl cunoaște pe David Blaine și l-a numit pe Epstein „cel mai toxic lucru din întreaga lume”.

Chiar dacă ar fi fost o cină, probabil că nu aș vrea să spun nimic despre asta”, a mai adăugat Holman

Joffe nu a răspuns la apelurile pentru comentarii și nici reprezentanții ei.

În septembrie 2013, Blaine a participat la o altă cină la casa lui Epstein cu Woody Allen, Jeff Koons și soția sa Justine, arată înregistrările. Apoi, în ianuarie 2014, Epstein a plănuit o nouă cină cu prietenii, inclusiv iubita lui, o tânără din Europa de Est pe nume Karyna Shuliak, Woody Allen și Jes Staley.

Blaine a fost, de asemenea, trecut printre cei prezenți, iar programul spune că „Sarah și Brian” ar trecut pe acolo, fiind vorba despre Sarah Kellen, unul dintre cei mai buni recrutori ai lui Epstein.

Agenda îl mai are trecut la categoria „poate” și pe Chris Rock, fiind pentru prima dată când comediantul este legat de Epstein.

image

În 2002, Epstein a invitat un alt comedian, Chris Tucker, la bordul avionului său privat, într-o călătorie în Africa, la care a luat parte și fostul președinte, Bill Clinton.

O sursă apropiată lui Chris Rock a a declarat că nu a participat la cină. Sursa a recunoscut însă că actorul era prietenos cu Woody Allen și că Epstein l-a confundat cu Tucker, atunci când i-a adresat invitația.

Pe 4 aprilie 2014, calendarul lui Epstein spune: „Remintiți-vă că ziua de naștere a lui David Blaine este 4 aprilie”.

image

David Blaine nu a răspuns la cererea de comentarii a DailyMail.com.

Bill Gates

image

Gates și Epstein au avut mai multe întâlniri, în timp ce traficantul a încercat să-l convingă să fie imaginea unui fond, în care investitorii bogați pun cel puțin 100 de milioane de dolari fiecare.

La începutul acestei luni, Wall Street Journal a raportat că Epstein l-a amenințat pe Gates, în 2017 când a aflat că a avut o aventură cu o jucătoare de bridge din Rusia, Mila Antonova.

Săptămâna trecută, DailyMail.com a dat vestea că Antonova a fost fotografiată în 2010, în perioada în care a avut relația ei cu Gates, cu renumita spionă rusă Anna Chapman.

Calendarele arată o serie de întâlniri între Gates și Epstein în care au discutat cum va funcționa fondul. În aprilie 2011, Gates era programat să ia cina cu fostul secretar al Trezoreriei Larry Summers și Jes Staley, care la acea vreme era șeful JP Morgan.

În lunile următoare, Epstein i-a trimis, în mod repetat, e-mailuri lui Mary Erdoes, un bancher de top al JP Morgan, și lui Staley pentru a încerca să înființeze fondul.

Pe 15 august 2011, Epstein a susținut că fondul i-ar permite lui Bill Gates să aibă acces la oameni de calitate superioară, investiții, alocare, guvernare fără a-i deranja nici căsătoria, nici sensibilitățile actualilor angajați ai fundației.

Epstein pare să fi fost conștient de tensiunea din cadrul căsătoriei lui Gates cu Melinda French Gates. Ulterior, femeia a spus mai târziu că îl disprețuiește pe Epstein, dar fostul ei soț a continuat oricum să se întâlnească cu el. S-a spus inclusiv că prietenia lui Gates cu Epstein a servit drept factor cheie în divorțul său, deși Gates a fost acuzat și de hărțuire sexuală la Microsoft și a recunoscut o aventura pe care a avut-o.

La două zile după acel e-mail, Epstein a susținut că Gates a fost „teribil de frustrat” de modul în care decurg discuțiile despre fond. Epstein a sugerat ca JP Morgan să-l lase să lucreze cu clienți bogați și, eventual, să împartă taxele cu aceștia.

Într-un alt e-mail, Epstein s-a lăudat: „Acesta va fi un profil foarte ÎNALT... va fi cel mai exclusivist dintre cluburi”.

În octombrie 2011, Epstein a susținut că discuțiile despre fond „nu mergeau bine” și că există o șansă de 50/50 ca acesta să funcționeze, în scădere de la 95/5. El a spus că: „Nu este vorba despre INVESTIȚII SOCIALE”.

Fondul nu a funcționat niciodată, dar Epstein a continuat să păstreze legătura Gates și a programat o cină doi ani mai târziu, în octombrie 2013.

În septembrie 2014, Gates a venit la New York pentru o serie de întâlniri cu Epstein.

Pe 8 septembrie, programul spunea că la ora 10:00 Epstein avea să se întâlnească cu Gates și miliardarul Tom Pritzker la hotelul Park Hyatt din Manhattan. Ei urmau să meargă la biroul lui Leon Black și la o întâlnire cu Mort Zuckerman, ambii investitori miliardari.

Mai târziu în acea zi, Gates și Epstein s-ar fi întâlni cu Kathy Ruemmler, fostul consilier al Casei Albe a lui Obama, la hotelul Four Seasons din Manhattan.

Relația dintre Epstein și Gates pare să fi culminat cu cina la casa lui din New York cu Melinda Gates, despre care se crede că a fost singura dată când l-a întâlnit pe Epstein.

image

Ultima intrare a lui Bill Gates în programul fostului om de afaceri este în noiembrie 2014. Pe atunci, pilotul lui Epstein, Larry Visoski, i-a trimis un e-mail programatorului lui Epstein, Lesley Groff, pentru a spune că el vrea să fie la Washington până la ora 13:30 „pentru a se întâlni cu domnul Bill Gates după-amiaza”.

Niciun reprezentant al lui Bill Gates nu a oferit comentarii.

Woody Allen

image

Prietenia lui Epstein cu regizorul Woody Allen era cunoscută, dar apropierea relației lor iese la iveală tot datorită agendelor.

Uneori, cei doi s-au întâlnit de mai multe ori pe lună. Prima programare a unei întâlniri este în septembrie 2011 și notează că Epstein a trebuit să participe la una dintre repetițiile lui Allen.

În ianuarie, anul următor, Epstein i-a invitat pe Allen și pe soția sa Soon-Yi la cină – personalul lui Epstein le comanda uneori bere și prăjituri de ciocolată fără făină.

Cina a fost urmată de o altă masă, luna următoare, de data aceasta cu personajul TV, Dick Cavett, printre invitați.

În noiembrie 2012, asistentul lui Allen i-a trimis un e-mail lui Epstein întrebându-l dacă „este interesat să vizioneze noul său film: To Rome With Love”.

În aprilie 2013, lui Epstein i s-a trimis un memento să-l ducă pe Allen la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, unde a donat 850.000 de dolari, fiind prieten bun cu un număr mare de profesori.

În aceeași lună, unul dintre asociații lui Allen a venit la casa lui Epstein din New York pentru a termina editarea unui film, care pare să fi fost un film TV despre magie cu David Blaine.

Programul pentru luna septembrie îi include pe Allen și Soon-Yi la o altă cină cu Koons și soția sa, Justine, urmată de un prânz, câteva săptămâni mai târziu, doar cu Allen și Koons.

image

În decembrie 2013, Epstein a mers la o altă proiecție a unuia dintre filmele lui Woody Allen, la Manhattan Film Center, urmată de o petrecere de ziua regizorului. Mai târziu în acea lună, calendarele spun că Epstein va „pleca din LA pentru a merge la fermă cu Woody Allen”, aparent referindu-se la ferma lui Epstein din New Mexico.

Pe 29 decembrie, programul spune că Allen era „în PB (Palm Beach) cu Jeffrey”.

Septembrie 2014 a fost una dintre cele mai aglomerate luni pentru prietenia lor și a avut loc o cină cu fostul consilier al Casei Albe, Kathy Ruemmler, și cu fondatorul Pay Pal, Peter Thiel. Săptămâna următoare, Allen a avut o întâlnire cu Epstein și Leon Black, un prieten apropiat al pedofilului.

O înregistrare din iulie 2015 spune că Allen și Previn vor veni la cină la casa lui Epstein din New York.

Nici reprezentanții lui Allen sau Koons nu au răspuns solicitărilor pentru comentarii

Irina Shayk, Wendi Murdoch și Richard Branson

Singura mențiune despre Shayk este pe 14 februarie 2012. În acel moment, modelul rus era la mare căutare și apărea pe coperta revistelor precum Esquire UK. Tot în respectiva perioadă, ea se întâlnea cu superstarul fotbalului, Cristiano Ronaldo.

image

Cariera ei urma să înflorească abia în anii următori, incluzând debutul în actorie, în 2014, odată cu filmul „Hercules”.

Wendi Murdoch, fosta soție a mogulului mass-media, Rupert Murdoch, este inclusă într-o înregistrare din 27 septembrie 2012 care spune că „poate trece” la ora 21:00.

Există, de asemenea, o mențiune despre o „Wendi” pe 6 noiembrie 2010, dar nu există alte detalii.

La acea vreme, Murdoch era căsătorită cu soțul ei, de care avea să divorțeze în 2013, după 14 ani împreună. Posibilitatea unei întâlniri romantice este cea mai mare legătură cunoscută între Epstein și Rupert Murdoch până în prezent.

Pe 20 septembrie 2013, programul lui Epstein afișează o „cină” cu Bill Gates și norvegienii Thorbjorn Jagland și Terje Rød Larsen. Nota spune că „Richard Branson se poate alătura cinei”.

O purtătoare de cuvânt a lui Branson nu a putut comenta dacă el l-a întâlnit vreodată pe Epstein.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general