Agent GRU, arestat în urma atacului cu rachete asupra restaurantului din Kramatorsk

Agent GRU, arestat în urma atacului cu rachete asupra restaurantului din Kramatorsk

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat miercuri că a reținut un bărbat care a adunat informații despre restaurantul din Kramatorsk lovit cu rachete marți seara.

Kramatorsk: restaurant distrus de rachete rusești FOTO EPA-EFE

Suspectul a trimis un filmuleț cu locația restaurantului înainte de atacul de marți, a transmis SBU.

„S-a stabilit că mijlocitorul loviturii asupra Kramatorsk este un agent al departamentului principal al Statului Major General al Forțelor Armate Ruse (GRU). La 27 iunie, el a fost însărcinat să afle dacă cafeneaua cu pricina este deschisă și dacă sunt prezenți clienți”, se arată într-un comunicat.

„În scopul de a urma instrucțiunile inamicului, agentul GRU a realizat o înregistrare video secretă cu localul și vehiculele parcate în vecinătate. Apoi, suspectul a transmis imaginile către serviciile de informații militare rusești”, explică SBU.

„După ce au primit aceste informații, invadatorii ruși au tras asupra cafenelei în care se aflau oameni”, afirmă SBU.

Cel puțin 10 persoane, între care trei copii, au fost ucise și peste 60 rănite, printre care scriitorul columbian Hector Abad, în atacul asupra restaurantului din Kramatorsk, vizat de două rachete rusești.

Romanciera Victoria Amelina, de origine ucraineană, se află într-o stare critică, fiind rănită la cap în urma acestui atac

Așa cum era de așteptat, Kreminul a susținut că forțele sale armate nu atacă decât „instalaţii care sunt legate, într-un mod sau altul, de infrastructuri militare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene