Agent israelian, mort în condiții suspecte/Era acuzat de delicte militare...

Agent israelian, mort în condiții suspecte/Era acuzat de delicte militare...

Un ofiţer de informaţii militare israelian, al cărui nume nu este dezvăluit, ce a fost pus sub acuzare pentru delicte secrete, a decedat într-un spital după ce a fost găsit într-o stare gravă într-o închisoare militară luna trecută, relatează Haaretz.

Potrivit ziarului, tribunalul militar a dezvăluit într-o declaraţie că a fost depusă o acuzaţie la tribunalul militar în septembrie 2020 împotriva unui ofiţer al Corpului de Informaţii Militare al Forţelor de Apărare din Israel: „Ofiţerul a fost arestat în urma unei decizii a instanţei militare şi nu s-a decis procesul legal în această privinţă”.

În noaptea dintre 16 şi 17 mai, se arată în declaraţie, ofiţerul a fost „găsit într-o unitate de detenţie militară din centrul ţării în stare gravă” şi a fost transferat la un spital unde în cele din urmă a fost declarat mort.

Identitatea ofiţerului, natura infracţiunilor de care a fost acuzat şi conţinutul rechizitoriului au fost „interzise publicării”, notează ziarul, menţionând „ordinele” care au fost impuse în cazul ofiţerului.

Declaraţia menţionează, de asemenea, o anchetă asupra morţii ofiţerului, care a fost deschisă de unităţile de anchetă internă ale armatei, rezultatele anchetei menţionate urmând a fi „predate procurorului militar pentru examinare”.

„Audierile în cazul ofiţerului au fost ţinute în spatele uşilor închise şi a fost plasat un ordin de restricţie cu privire la publicarea detaliilor”, se arată în declaraţie.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

4 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...