Agenția DPA remarcă participarea președintelui Iohannis la manifestația de la București

Sub semnătura corespondentei Kathrin Lauer, agenția de presă DPA a relatat duminică despre manifestația de la București "împotriva planurilor guvernului de a relaxa legile anti-corupție". Urmează traducerea integrală a știrii difuzate de agenție în limba engleză, cu titlul "Președintele României se alătură câtorva mii de oameni la o manifestație împotriva guvernului".

*LIVE UPDATE Proteste față de proiectele de modificare a Codului penal și grațierea unor pedepse. Președintele Klaus Iohannis, în Piața Universității

"Mii de români l-au avut alături de ei pe președintele Klaus Iohannis la un protest de stradă în București, duminică, împotriva planurilor guvernului de a relaxa legile anti-corupție.

"Am venit aici (...) ca să-mi arăt indignarea. O gașcă de oameni politici cu probleme penale vrea (...) să slăbească statul de drept", a spus Iohannis în fața camerelor care filmau, în mijlocul protestatarilor din Piața Universității, în apropierea centrului capitalei. (nota redacției Agerpres: parantezele din citat indică omisiuni ale DPA).

Proteste au avut loc și în alte orașe din România.

Noul guvern de coaliție social-democrat-liberal ar dori să modifice legea, astfel încât abuzul în serviciu care produce prejudicii sub 200.000 de lei (48.000 de dolari) să nu fie pedepsit.

Criticii afirmă că obiectivul manevrei este de a-l proteja pe Liviu Dranea, liderul Partidului Social Democrat, de inculpare, deoarece el este acuzat de abuz în serviciu în jur de 100.000 de lei.

Guvernul ar dori și grațierea a 2500 de infractori.

Guvernul intenționează să promoveze modificările prin decret, evitând un proces parlamentar îndelungat.

Decretele intră în vigoare imediat și sunt ireversibile, chiar dacă parlamentul încearcă ulterior anularea lor" explică în încheiere DPA, referindu-se evident la ordonanțele guvernului, fără a face distincția între cele simple și cele de urgență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

4 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…

5 VIDEO Cele mai spectaculoase filmări ale exploziilor din Beirut / Peste 4.000 de răniți și cel puțin 78 de morți