Agenții de poliție solicită ministrului de Interne dispunerea verificării protocoalelor de colaborare cu DNA, SRI, ANI și PÎCCJ

Agenții de poliție solicită ministrului de Interne dispunerea verificării protocoalelor de colaborare cu DNA, SRI, ANI și PÎCCJ

Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România (SNAPR) solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, să dispună măsurile necesare pentru verificarea bazei legale în care au fost încheiate de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) protocoalele de colaborare cu principalele instituții ale statului, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Român de Informații, Agenția Națională de Integritate etc., dar și actualitatea acestora.

"În contextul evenimentelor sociale și a stării tensionate ce se desfășoară în această perioadă la nivelul întregii țări, care au dus la indignarea unei părți importante a societății civile și chiar la mișcări de stradă, considerăm că este necesară clarificarea unor aspecte de interes național. Doamnă ministru, vă solicităm să dispuneți măsurile necesare pentru verificarea protocoalelor de colaborare încheiate de Ministerul Afacerilor Interne și principalele instituții ale statului, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Serviciul Român de Informații, Agenția Națională de Integritate etc.", a declarat președintele SNAPR, Adrian-Ioan Diugu.

În opinia liderului de sindicat, în primul rând trebuie verificată baza legală în care au fost încheiate aceste protocoale, când și cine le-a semnat, dacă au fost urmărite interese politice, personale sau de grup și, nu în ultimul rând, dacă mai sunt de actualitate.

În plus, acesta reclamă ''efectele" acestor protocoale cu care se confruntă polițiștii și polițiștii de frontieră și avertizează că sindicatul nu va fi de acord cu "amestecul altora în problemele poliției și cu subordonarea polițistului român în relațiile cu reprezentanții altor instituții".

"Poate vă veți întreba care este motivația care a condus la interesul organizației noastre privind 'colaborarea' cu aceste instituții și de aceea vă transmitem faptul că membrii noștri, polițiști sau polițiști de frontieră, ne-au semnalat multe cazuri în care s-au confruntat cu 'efectele' acestor protocoale. Înțelegem necesitatea existenței unor acte care să prevadă condițiile de colaborare dintre Poliția Română și celelalte instituții implicate în actul de justiție sau pentru apărarea țării, precum și nevoia de informații. Cu toate acestea, nu suntem și nu vom fi de acord cu amestecul altora în problemele poliției, cu subordonarea polițistului român în relațiile cu reprezentanții altor instituții sau cu abuzuri pe care unii le comit, invocând 'protocolul'", a adăugat Adrian-Ioan Diugu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria