Agenții și ofițerii de penitenciare vor primi o majorare salarială de 10% la salariul brut, începând cu 1 octombrie

Agenții și ofițerii de penitenciare vor primi începând cu 1 octombrie 2017 o majorare salarială de 10% aplicată la salariul brut, conform unui proiect pregătit de Ministerul Justiției, a anunțat, luni, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Astfel, începând de la 1 octombrie, prevederile care se vor aplica și angajaților din penitenciare vizează majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de funcție ale polițiștilor din Ministerul Afacerilor Interne și unitățile/instituțiile/structurile aflate în subordinea sa, cu excepția celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016. De asemenea, de la aceeași dată se va aplica și majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de bază ale personalului civil din instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională, cu excepția personalului civil din Ministerul Apărării Naționale și instituțiile aflate în subordinea sa, precum și a celui care a beneficiat de majorări potrivit Legii nr. 250/2016.

Nu în ultimul rând, majorările acordate personalului din cadrul instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională se aplică la salariul de bază/solda de baza/salariul de funcție cuvenit/cuvenită, al cărui/carei cuantum nu poate fi mai mic decât salariul de baza minim brut pe țară garantat în plată, și se adaugă la acesta/aceasta.

"Săptămâna aceasta proiectul ar trebui să intre în Guvern după cum ne-a informat ministrul Justiției", precizează sindicaliștii.

În data de 1 august, sindicatele din penitenciare au declanșat acțiuni de protest, din cauza condițiilor de muncă și a lipsei de personal din penitenciare, ulterior fiind angajate discuții cu premierul și cu autoritățile pentru rezolvarea problemelor din sistem.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 În ce țară trăim? Priviți, acestea sunt imagini din „Carrefour”, la Târgu-Mureș! / Produsele românești parcă ni…

2 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

3 Birchall / Daţi share, să se ştie cine apără Secţia Specială moşită de Iordache, Toader și Savonea

4 „Cadou” de la PSD / Românii care s-au împrumutat în lei după ce politicienii au înlocuit ROBOR din calculul dobâ…

5 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…