Agențiile de informații germane atenționează cu privire la tentativele Moscovei de a slăbi relația UE-SUA

Agențiile de informații germane atenționează cu privire la tentativele Moscovei de a slăbi relația UE-SUA

Agențiile de informații germane au înaintat un raport către guvernul federal în care acuză Rusia de încercarea de a slăbi relațiile dintre UE și SUA, notează sâmbătă Der Spiegel, citat de DPA.

Documentul, rezultat în urma unei "operațiuni psihologice" a agențiilor de informații germane, conchide că Rusia a influențat timp de ani de zile țări în Uniunea Europeană în scopul de a slăbi legăturile dintre serviciile de securitate ale UE și ale SUA.

Guvernul federal analizează deocamdată dacă și în ce formă să facă acest raport public, notează Der Spiegel.

Moscova a intenționat să agraveze conflictele sociale din SUA, potrivit raportului, elaborat în urma cererii guvernului german de a monitoriza activitatea Federației Ruse.

Agenția germana de informatii externe BND și agenția pentru securitate națională Verfassungsschutz au fost însărcinate de guvernul federal să investigheze tentativele Rusiei după o serie de presupuse campanii de propagandă și atacuri cibernetice.

Raportul intervine într-un moment în care președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat într-un interviu pentru Wall Street Journal că este deschis unor relații mai strânse cu Rusia și ridicării sancțiunilor împotriva acestei țări.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...