Agentul francez de modele Jean-Luc Brunel, arestat în 2020 pentru implicare în scandalul Epstein, găsit mort în celula sa

Agentul francez de modele Jean-Luc Brunel, arestat în 2020 pentru implicare în scandalul Epstein, găsit mort în celula sa

Jean-Luc Brunel, fost asociat al agenţiei Karin Models şi un apropiat al miliardarului american Jeffrey Epstein decedat în 2019, a fost găsit mort în noaptea de vineri spre sâmbătă în celula sa din închisoarea La Santé din Paris, informează Parchetul parizian citat de AFP.

Parchetul a confirmat că Brunel a fost găsit spânzurat şi că a fost deschisă o anchetă pentru a investiga împrejurările morţii acestuia.

Agentul de modă francez a fost la rândul lui acuzat de viol de mai multe foste top-modele, inclusiv de o olandeză în prezent în vârstă de 46 de ani.

Într-o primă procedură iniţiată în Statele Unite, încheiată în 2007, două femei l-au acuzat pe Jean-Luc Brunel că a jucat rolul de "furnizor" pentru Jeffrey Epstein, aducând în Statele Unite mai multe fete provenind din medii sociale modeste şi promiţându-le cariere de manechin.

Septuagenarul, fondatorul agenţiilor Karin Models şi MC2 Model Management, a fost arestat în decembrie 2020 pe aeroportul Charles-de-Gaulle în timp ce urma să ia un avion către Dakar. El a fost inculpat în Franţa pentru "violarea unei minore de peste 15 ani" şi "hărţuire sexuală", potrivit Parchetului parizian.

La rândul său, Jeffrey Epstein a fost găsit mort pe 10 august 2019 în celula sa din New York. El fusese arestat şi inculpat în iulie 2019 pentru organizarea, între 2002 şi 2005, a unei reţele de fete tinere cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale nonconsensuale.

Scandalul orgiilor pe care Epstein le organiza pe insula sa privată din arhipelagul Virgin Islands a aruncat suspiciuni asupra vieţii multor personalităţi de talie internaţională, care erau în anturajul miliardarului, inclusiv prietena şi confidenta sa Ghislaine Maxwell (închisă în urma acuzărilor dintr-un alt dosar), fostul preşedinte american Bill Clinton, sau prinţul britanic Andrew, printre mulţi alţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /