Aglomerație de candidați pentru șefia Curții de Conturi. Cine și-a depus CV-urile pentru funcții de mii de euro

Aglomerație de candidați pentru șefia Curții de Conturi. Cine și-a depus CV-urile pentru funcții de mii de euro

Peste 20 de persoane vizează o funcție de conducere la Curtea de Conturi. Pozițiile de vicepreședinte par să fie bătute în cuie de partidele Puterii fiind propuși Lucian Heiuș (PNL) și Ion Mocioalcă (PSD) pentru acestea.

Parlamentarii se pregătesc să trimită noi oameni la Curtea de Conturi FOTO Shutterstock

Șase funcții sunt puse la bătaie în Parlament pentru Curtea de Conturi : două pentru funcția de vicepreședinte și patru pentru consilier al Curții de Conturi. Sunt funcții pentru mandate de 9 ani, care nu pot fi rennoite. Audieri ar trebui să înceapă de la ora 10.00 în comisiile de specialitate.

În ceea ce privește situația pentru cele două funcții de vicepreședinte, nu există niciun dubiu că acestea vor fi împărțite frățește de PSD și PNL. Una dintre acestea va merge la PSD, unde Ion Mocioalcă, parlamentar la al șaselea mandat, și-a depus candidatura. Cealaltă funcție de vicepreședinte va fi ocupată de un liberal, Lucian Heiuș, fost șef al ANAF și actual secretar general al Ministerului Finanțelor.

UDMR primește și el funcție

Alte 19 CV-uri au fost depuse pentru celelate funcții. Persoanele care și-au depus CV-uri sunt: Carmen Dorina Drăgan, Gabriella Ștefania Ferencz, Cătălin Ghinararu, Andreea Ionela Ichim, Lackziko Eniko Katalin, Iulia Adriana Manolache, Florica Paris, Roxana Iuliana Prisăcariu, Liliana Sabău, Iuliana Serendiuc, Răzvan Tătaru, Daniela Teodoru, Cătălin Mihail Toderașcu, Victor Alistar, Octavian Bădescu, Niculina Ciopa, Teodor Constantin, Valentin Curelaru și Aurelian Bădulescu.

Dintre aceștia, PNL o va susține pe Gabriella Ștefania Ferencz, o apropiată a lui Emil Boc (fiind fostă șef de cabinet a acestuia timp de mulți ani), în timp ce sprijin de la Coaliție plus UDMR va fi pentru Lackziko Eniko Katalin.

Celelalte două funcții, girate de PSD, ar putea fi ocupate de Aurelian Bădulescu, actual consilier general al Capitalei, avocat de profesie, și de Victor Alistar (fost membru CSM și apropiat de PSD), însă nu este decizia nu e bătută în cuie, susțin surse din PSD pentru „Adevărul”.

Cel mai probabil va fi dat aviz pozitiv pentru toți candidații, iar plenul comun va decide cine e trimis la Curtea de Conturi.

Ce lefuri sunt date la Curtea de Conturi

Potrivit ultimelor declarații de avere depuse de membrii Curții de Conturi, un vicepreședinte are o leafă medie lunară de 27.000 de lei, adică peste 5000 de euro. Și un consilier al Curții de Conturi ajunge la o medie lunară de 26.770 de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat