Agresorul salvamontistei din Straja rămâne în arest preventiv

Agresorul salvamontistei din Straja rămâne în arest preventiv

Bărbatul care a bătut o salvamontistă din stațiunea Straja, în timpul unei petreceri private, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, potrivit hotărârii luate vineri de magistrații Judecătoriei Petroșani.

'La termenul de astăzi (vineri, n.r.), stabilit în procedura de cameră preliminară — care nu se caracterizează prin publicitate, (...) s-a dispus menținerea arestării preventive a inculpatului Palesică Sorin Constantin. Măsura este dispusă pentru o durată de 30 de zile, cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare', a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Petroșani, judecătoarea Cristina Curuja.

Inculpatul a declarat în fața judecătorului că va formula o contestație împotriva hotărârii instanței. Contestația se va judeca la Tribunalul Hunedoara.

Întrebată dacă victima a depus o cerere de retragere a plângerii penale împotriva inculpatului, reprezentanta Judecătoriei Petroșani a explicat că, deoarece dosarul se află în faza procedurii de cameră preliminară, nu se pot comunica alte informații legate de acesta.

Salvamontista Miruna Inel, de 21 ani, a fost bătută, la începutul lunii februarie, de un bărbat de 33 de ani în timp ce se afla la o petrecere privată în stațiunea Straja. Tânăra a fost transportată la spital, în stare de inconștiență, de un echipaj SMURD. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale localului.
Procurorii au finalizat ancheta în acest caz, agresorul fetei, Constantin Sorin Palesică, fiind acuzat de trei infracțiuni de lovire, cu trei victime, între care și salvamontista. Dosarul a fost trimis Judecătoriei Petroșani, iar bărbatul este cercetat în stare de arest preventiv.

Dacă va fi găsit vinovat în acest dosar, Constantin Sorin Palesică riscă să primească o pedeapsă care poate ajunge până la 4 ani de închisoare, în condițiile în care este cunoscut ca recidivist.

Pe de altă parte, salvamontista a încercat joi să înregistreze la un birou notarial din Lupeni o declarație prin care își retrage plângerea depusă în acest caz. Notarul a refuzat să dea curs procedurii, motivând că tânăra ar fi avut un 'consimțământ viciat'.

Hunedoara: Procurorii au trimis dosarul Palesică la Judecătoria Petroșani

Procurorii au finalizat ancheta în cazul salvamontistei din Straja care a fost agresată de un bărbat în timpul unei petreceri private, iar dosarul a fost transmis Judecătoriei Petroșani.

"Dosarul a fost transmis de la Parchetul Petroșani la Judecătoria Petroșani, urmând să intre în camera preliminară, după care se va fixa termen de judecată", a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Darius Roman.

Constantin Sorin Palesică, bărbatul care a lovit-o pe salvamontista Miruna Inel, este acuzat prin rechizitoriu de trei infracțiuni de lovire, cu trei persoane vătămate. Două dintre victime, între care și Miruna Inel, au certificate medico-legale din care reiese faptul că au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit procurorului, dosarul este în faza de cameră preliminară la Judecătorie, iar în acest stadiu nu se poate lua act de vreo eventuală retragere a plângerii penale din partea salvamontistei. Acest lucru se poate întâmpla însă doar după ce dosarul ajunge pe rol și se fixează un termen de judecată.

Conform unor informații publicate pe o rețea de socializare, Miruna Inel ar fi intenționat joi să-și retragă plângerea depusă împotriva lui Constantin Sorin Palesică. Tânăra nu a putut fi contactată pentru un răspuns referitor la acest subiect.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu