Ahitecta franceză Odile Soudant intentează un nou proces cuplului Jolie-Pitt

Ahitecta franceză Odile Soudant intentează un nou proces cuplului Jolie-Pitt

Arhitecta franceză Odile Soudant, căreia Brad Pitt și Angelina Jolie trebuie să îi plătească 565.000 de euro pentru facturi neachitate, datorii și prejudicii aduse imaginii sale, a anunțat un nou proces, de data aceasta pentru drepturi de autor, relatează luni agenția EFE.

Acțiunea în justiție depusă de Odile Soudant, confirmată într-un comunicat, vizează mai ales domeniul Chateau Miraval din sud-estul Franței, pe care Brad Pitt și Angelina Jolie l-au cumpărat în 2008 cu suma de 45 de milioane de euro.

Curtea de Apel din Paris a emis pe 19 aprilie o hotărâre în care i-a dat câștig de cauză reclamantei Odile Soudant, pentru facturi neachitate care au dus la falimentul companiei Lumieres Studio, creată de arhitecta franceză .

Al doilea proces intentat lui Brad Pitt se referă la drepturile de autor privind iluminatul folosit pe proprietatea Miraval deținută de cei doi actori. Artista îi reproșează lui Pitt — mare admirator al arhitecturii — că pretinde că este autorul sistemului de iluminat pe care, cum se precizează în documentele de la tribunal, l-a creat ea însăși.

Atunci când au început să circule zvonuri privind noua acțiune în justiție a lui Odile Soudant, Brad Pitt a replicat în declarații acordate ziarului Libération că reședința Miraval este un loc privat unde nu se aplică regula proprietății intelectuale.

Totuși, avocatul arhitectei a precizat că sistemul de iluminat a fost folosit pentru reclama pe care Angelina Jolie a realizat-o pentru firma de parfumuri Guerlain. Odile Soudant a trimis și o înștiințare oficială casei Guerlain pentru campania publicitară realizată de Angelina Jolie pe domeniul Miraval. Reclama are drept fundal o scară pe care artista franceză pretinde că a pus-o în lumină.

Cele două vedete de film au asigurat în luna martie că, în ciuda separării lor, proprietatea în care și-au celebrat căsătoria în 2014 nu este de vânzare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…