AIEA: Nu există niciun indiciu credibil referitor la un program nuclear dezvoltat de Iran după 2009

AIEA: Nu există niciun indiciu credibil referitor la un program nuclear dezvoltat de Iran după 2009

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a reafirmat marţi că nu are ''niciun indiciu credibil al unor activităţi desfăşurate în Iran pentru dezvoltarea unui dispozitiv nuclear după 2009'', anunţ ce survine în răspuns la acuzaţii israeliene pe această temă, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al AIEA a declarat pentru AFP că Consiliul guvernatorilor "a anunţat că a finalizat examinarea acestei probleme" după raportul care i-a fost prezentat în decembrie 2015.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini , a afirmat de asemenea marţi că acuzaţiile de luni ale premierului israelian Benjamin Netanyahu referitoare la Iran nu pun sub semnul întrebării respectarea de către Teheran a acordului din 2015 privind programul nuclear iranian. ''Nu am văzut argumente din partea premierului Netanyahu deocamdată privind o nerespectare, adică o încălcare de către Iran a angajamentelor sale nucleare'', a subliniat ea. AGERPRES/( AS - editor: Violeta Gheorghe, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: IAEA/ Twitter

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Foarte interesante amănunte!