Air France introduce o aplicaţie mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID necesar călătoriei cu avionul

Air France introduce o aplicaţie mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID necesar călătoriei cu avionul

Air France lansează o aplicaţie mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID necesar călătoriei cu avionul, cu scopul de a eficientiza timpul petrecut în aeroport, a anunţat joi compania.

Aplicaţia "ICC AOKpass", dezvoltată de MedAire/SOS internaţional poate fi descărcată pe smartphone-uri şi permite pasagerilor să înregistreze în siguranţă rezultatele testului COVID efectuat într-un laborator partener.

"Odată ajunşi la aeroport, pasagerii prezintă rezultatele testului de pe telefonul mobil, în locul unui test printat pe hârtie. ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid şi respectă reglementările ţării de destinaţie, printr-o reţea securizată care foloseşte tehnologia blockchain", se menţionează în comunicat.

Potrivit companiei, perioada testării acestei soluţii digitale va începe pe 11 martie 2021 şi va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-a-Pitre (Guadelupa) şi Fort-de-France (Martinica).

"Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcţionalitatea aplicaţiei în timp real şi pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicaţia mobilă. Air France va împărtăşi acest feedback celorlalte companii din alianţa Skyteam, care testează în prezent diverse soluţii pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legatura cu COVID-19", se mai spune în comunicat.

AOKpass este partenerul a numeroase laboratoare din întreaga lume, inclusiv a grupurilor Cerballiance şi Biogroup din Franţa.

Compania Air France are peste 45.000 de angajaţi. Air France, KLM Royal Dutch Airlines şi Transavia formează grupul Air France-KLM. Air France şi KLM sunt membri ai alianţei SkyTeam, care are în total 19 companii aeriene partenere.

ICC AOKpass a fost co-fondat de Camera Internaţională de Comerţ (ICC) şi de lideri mondiali în industria serviciilor de sănătate şi certificare, International SOS şi SGS Group.

MedAire, filială a International SOS, este partener al industriei aviaţiei din 1985. MedAire oferă soluţii integrate de sănătate şi siguranţă pentru peste 150 dintre cele mai mari companii aeriene din lume şi pentru peste 4.000 de avioane private, inclusiv 75% care operează pentru Fortune 100. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc