Air India anunță un record mondial: Cel mai lung zbor operat vreodată exclusiv de femei

Air India anunță un record mondial: Cel mai lung zbor operat vreodată exclusiv de femei

Cel mai lung zbor operat vreodată numai de femei a fost realizat luni cu un avion al companiei naționale indiene Air India, pe ruta New Delhi-San Francisco, și a avut o durată de 14 ore, relatează EFE. Air India a anunțat pe pagina sa de Facebook '' înregistrarea unui record mondial'' cu o cursă în care femeile au asigurat pilotarea aparatului de zbor, serviciile de la bord, precum și activitățile conexe de la sol.

Cunoscută pentru concedierile masive ale însoțitoarelor de bord supraponderale, Air India a explicat că acțiunea inedită de luni a fost organizată pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, 8 martie. În acest sens, marți vor fi efectuate ''alte zboruri similare'', după cum a menționat compania pe contul său de Twitter.  

Air India a decis în 2006 ca însoțitoarele de bord supraponderale să nu mai aibă voie să efectueze curse aeriene și a concediat zece dintre acestea. Cazul a ajuns în fața instanțelor judecătorești, care au dat dreptate companiei de stat, dar două persoane s-au adresat Tribunalului Suprem și au avut câștig de cauză, în 2009.

Cu toate acestea, în octombrie 2015, Air India a interzis unui număr de aproximativ o sută de angajați cu greutate peste limitele normale să mai lucreze la bordul avioanelor și i-a redistribuit în locuri de muncă la sol.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia