Al 40-lea oligarh rus găsit mort. Igor Shkurko era închis pentru luare de mită

Al 40-lea oligarh rus găsit mort. Igor Shkurko era închis pentru luare de mită

Igor Shkurko, fostul director general adjunct al companiei energetice Yakutskenergo, a fost găsit marți, 4 aprilie, mort în celulă. Oficialii ruși spun că nu există dovezi care să indice o crimă.

Igor Shkurko FOTO: Twitter

„Este a 40-a moarte misterioasă a unui oligarh din Rusia”, consemnează The Sun .

Cadavrul lui Igor Shkurko (49 de ani), fost director general adjunct al companiei energetice Yakutskenergo, a fost descoperit în celula sa. El era închis după ce a fost acuzat că a luat mită 5.000 de lire.

Experții concultați de The Sun cred că cel puțin 39 de decese ale unor persoane cu statut social de top - variind de la oligarhi la oameni de știință și chiar generali - ar putea arăta „mâna umbrită și însângerată” a Kremlinului.

Autoritățile ruse nu au oferit detalii cu privire la modul în care Shkurko a murit, dar au spus că dovezile indică faptul că nu există semne ale unei crime.

"Ne vom aminti de el ca o persoană deschisă, ospitalieră, cu o inimă mare și un bun simț al umorului, capul grijuliu al unei familii apropiate", a transmis compania la care a lucrat.

Shkurko (căsătorit, doi copii) a fost membru al partidului politic pro-Putin „Rusia Unită”, dar a fost suspendat atunci când a fost acuzat de luare de mită.

Serviciul Federal al Penitenciarelor a declarat într-un comunicat: "Pe 4 aprilie, inculpatul a fost găsit într-o celulă a centrului de detenție preventivă fără semne de viață. Medicii sosiți au constatat decesul acestuia. La fața locului a fost chemată o echipă de anchetă. Potrivit datelor preliminare, nu au fost găsite semnele comiterii infracțiunii de omor."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”