Al doilea om care a pășit pe Lună, în stare bună după ce a fost evacuat de urgență de la Polul Sud

Al doilea om care a pășit pe Lună, în stare bună după ce a fost evacuat de urgență de la Polul Sud

Fostul astronaut american Buzz Aldrin, al doilea om care a pășit pe Lună, spitalizat în Noua Zeelandă în urma unei evacuări de urgență de la Polul Sud după ce i s-a făcut rău, a publicat, sâmbătă, fotografii arătând că este în stare bună. Aldrin, în vârstă de 86 de ani, se afla în Antarctica alături de un grup turistic și a fost transportat pe calea aerului la Christchurch, deoarece sănătatea sa se deteriorase, informează Reuters.

Fostul astronaut are lichid la plămâni, dar răspunde bine la tratamentul cu antibiotice și se află în stare stabilă, potrivit site-ului său oficial.

Aldrin părea a avea o bună dispoziție, sâmbătă, când a primit la spitalul din Christchurch vizita administratorului adjunct al NASA, Dava Newman. ''Am avut un vizitator surprinză în această dimineață. Prietena mea de-o viață'', a scris Buzz Aldrin pe Twitter.

În fotografiile efectuate în spital, Aldrin apare arătând un semn prin care confirmă că totul este în regulă.

Managerul său, Christina Korp, care l-a însoțit în Antarctica, a publicat joi fotografii cu Aldrin pășind pe solul înghețat de la Polul Sud.

Aldrin a fost pilot militar în timpul Războiului din Coreea, înainte de a se înrola în programul spațial al NASA.

La 20 iulie 1969, el a pășit pe Lună, într-un moment istoric, la circa 20 de minute după Neil Armstrong, în cadrul misiunii lunare Apollo 11.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

4 Așa o fi?

5 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…