Al treilea deces provocat de coronavirus în România. Un bărbat de 70 de ani, cu boli cronice

Al treilea deces provocat de coronavirus în România. Un bărbat de 70 de ani, cu boli cronice

Un bărbat de 70 de ani din județul Neamț a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași din cauza COVID-19, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

”În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Ancheta epidemiologică nu a arătat un istoric de călătorie peste hotare sau contact cu o persoană infectată.

”Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arterială)”, mai precizează sursa citată.

Primele decese pe teritoriul național au fost anunțate în cursul aceste dimineți, victimele fiind tot persoane în vârstă cu boli cronice grave.

”Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.”, informa GCS

 
 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…