ALARMĂ! Amenințări MAFIOTE în Guvern! Toader NU vrea să semneze OUG și va fi schimbat din funcție! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

ALARMĂ! Amenințări MAFIOTE în Guvern! Toader NU vrea să semneze OUG și va fi schimbat din funcție! Amănunte CUTREMURĂTOARE!

Risc Seismic

ALARMĂ! Amenințări MAFIOTE în Guvern! Toader NU vrea să semneze OUG și va fi schimbat din funcție! Amănunte CUTREMURĂTOARE! Ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar urma să fie schimbat din funcție dacă nu semnează ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și de Procedură Penală, au declarat pentru  G4Media.ro mai multe surse politice și guvernamentale.

Potrivit unor surse G4Media, Toader nu ar fi dispus să-și pună semnătura pe OUG, mai ales după ce experții Comisiei Europene au refuzat să-și dea acordul pe modificările propuse. Toader nu a răspuns până la ora publicării articolului întrebărilor G4Media.ro .

UPDATE 18.00: Tudorel Toader, pe Facebook: Constat faptul ca exista prea multa preocupare fata de eventuala mea demisie sau demitere. Exista viata si dupa ministeriat!

Unul dintre numele vehiculate și în trecut când s-a pus problema remanierii lui Toader a fost cel al deputatului PSD, Eugen Nicolicea. Potrivit unor surse G4Media.ro, Nicolicea a așteptat-o miercuri la aeroport pe Viorica Dăncilă la întoarcerea din Statele Unite ale Americii.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni seara, la Antena 3, că există nemulțumiri serioase în partid în legătură cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, din cauză că amână adoptarea OUG-ului.

„Există nemulțumiri serioase în partid în legătură cu dl ministru Toader, mai mult sau mai puțin îndreptățite. Eu zic să mai așteptăm, pentru că s-a format un grup de lucru cu dl Timmermans pentru ca oamenii de acolo să fie informați corect. (…) Ceea ce cred eu este că acei oameni pe care și noi ne-am supărat de multe ori nu au primit de la noi informațiile pe care trebuiau să le primească. Dacă ar fi primit în timp real informații și anunțuri, lucrurile nu ar fi evoluat așa”, a susținut Dragnea.

Premierul Viorica Dăncilă i-ar fi promis joi prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, că Guvernul nu va adopta în ședința de vineri Ordonanța de urgență pentru modificarea codurilor penale cerută de PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Cei doi oficiali au avut joi o teleconferință în care Dăncilă și Timmermans au convenit ca echipele de experți ale guvernului și Comisiei Europene să continue lucrul pentru găsirea soluțiilor la îngrijorările exprimate de partenerii externi, potrivit acelorași surse guvernamentale.

Proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor penale a fost discutat de experții români cu cei europeni în această săptămână la Bruxelles. Potrivit unor surse politice, experții Comisiei Europene nu și-au dat acordul din punct de vedere tehnic pentru adoptarea modificărilor.

Proiectul de OUG ar modifica radical codurile penale în beneficiul condamnaților și inculpaților. Unul dintre marii beneficiari ar fi Liviu Dragnea, care ar scăpa de toate dosarele penale. Modificările Codurilor Penal și de Procedură Penală vor reduce pedepse, termene de prescripție, vor extinde perioada de contestație în anulare, vor dezincrimina anumite fapte și vor deschide calea rejudecării unor dosare.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /