ALARMĂ! Au FALIMENTAT România! Fac deja inginerii financiare pentru plata salariilor din Spitale! Amănunte ÎNGRIJORĂTOARE!

ALARMĂ! Au FALIMENTAT România! Fac deja inginerii financiare pentru plata salariilor din Spitale! Amănunte ÎNGRIJORĂTOARE!

ALARMĂ Au FALIMENTAT România! Fac deja inginerii financiare pentru plata salariilor din Spitale! Amănunte ÎNGRIJORĂTOARE! Guvernul începe ingineriile financiare pentru plata salariilor: majorările personalului auxiliar din spitale vor fi plătite de Casa de Asigurări, nu de Ministerul Sănătății.

 Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță într-un comunicat că preia plata creșterilor de salarii pentru personalul auxiliar de sănătate, în lipsa resurselor financiare necesare la Ministerul Sănătății.

Anunțul Casei vine pe fondul informațiilor din mai multe spitale din țară care nu mai au suficienți bani pentru a plăti salariile crescute.

Preluarea plăților de către CNAS se face în baza unui ordin comun semnat de șeful Casei, Răzvan Vulcănescu, și ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Comunicatul integral al CNAS:

Finanțarea influențelor financiare determinate de creșterile salariale care se acordă în anul 2019 pentru personalul auxiliar din unitățile sanitare publice va fi asigurată din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-un mecanism similar celui prin care se finanțează și influențele financiare determinate de creșterile de salarii ale personalului medical din aceleași spitale, conform unui Ordin comun semnat de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și de Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

La începutul anului s-a efectuat o mărire salarială pentru personalul auxiliar, care a fost finanțată inițial din bugetele spitalelor. Însă, avându-se în vedere impactul asupra bugetelor unităților sanitare publice cu paturi și asupra serviciilor medicale spitaliceşti acordate asiguraţilor, guvernul a decis, la sfârșitul lunii mai, la propunerea Ministerului Sănătății, ca pentru personalul încadrat în unităţile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unităţile administrativ-teritoriale, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, influenţele financiare determinate de creşterile salariale să se asigure prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” (OUG nr. 35/2019).

„Ordinul pe care l-am semnat împreună cu doamna ministru și care a fost publicat în Monitorul Oficial transpune în practică prevederile Ordonanței de Urgență nr. 35/2019 și totodată soluționează problema sursei de finanțare a majorărilor salariale din spitalele publice într-o manieră care evită apariția unor dificultăți bugetare pentru acestea” – a declarat Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

 
 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...