ALARMĂ! Gata, vor să o ELIMINE și pe șefa Curții Supreme! Inspecția Judiciară, arma lui Dragnea, anunță începerea unei investigații!

ALARMĂ! Gata, vor să o ELIMINE și pe șefa Curții Supreme! Inspecția Judiciară, arma lui Dragnea, anunță începerea unei investigații!

ALARMĂ! Gata, vor să o ELIMINE și pe șefa Curții Supreme! Inspecția Judiciară, arma lui Dragnea, anunță începerea unei investigații! Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, este cercetată disciplinar de către Inspecția Judiciară, care o acuză că a refuzat nejustificat să aplice deciziile de tragere la sorți a completurilor de 5 judecători de la instanța supremă.

Anunțul a fost făcut miercuri de Inspecția Judiciară, care a sesizat Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide în cazul acțiunii disciplinare declanșate împotriva șefei instanței supreme.

Comunicatul IJ:

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de doamna judecător Iulia Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu și nerespectarea dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f) și o) din Legea nr. 303/2004.

În privinţa abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. f), inspectorii judiciari au reținut că preşedintele Înaltei Curți de Casație și Justiție a refuzat nejustificat să îndeplinească îndatoririle de serviciu cu privire la constituirea completurilor de 5 şi de 2 judecători prevăzute la art. 31 alin. (1) lit. b) şi art. 32 din Legea nr. 304/2004, modificată şi completată prin Legea nr. 207/2018.

 Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o), s-a reţinut că, prin refuzul de a implementa dispozițiile de imediată aplicare ale Legii nr.207/2018 anterior menţionate, 40 de cauze de competența completurilor de 5 judecători şi 11 cauze de competenţa completurilor de 2 judecători nu au fost repartizate aleatoriu unor completuri în compunerea prevăzută de legea în vigoare la data înregistrării lor.

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

Vom reveni

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Așa o fi?