ALARMĂ! În Piața Victoriei au venit AGITATORII! Jandarmii au folosit GAZE LACRIMOGENE!

ALARMĂ! În Piața Victoriei au venit AGITATORII! Jandarmii au folosit GAZE LACRIMOGENE!

Violențe în Piața Victoriei. Mai mulți oameni au încercat să forțeze accesul în curtea Guvernului, la capătul Bulevardului Iancu de Hunedoara, colț cu Piața Victoriei. Mai multe torțe au fost aruncate înspre forțele de ordine. Gesturile au fost puternic contestate chiar de majoritatea de oameni. Se pare că ar fi vorba despre membri ai galeriilor de fotbal. 

UPDATE/Potrivit informatiilor Hotnews, cei care au initiat violentele, aruncand cu petarde si cu sticle in jandarmi, dar si in multime, sunt membri ai galeriilor Rapidului si ale lui Dinamo, care veneau de la un meci de handbal.

Carmen Dan, ministrul de Interne al României, a lansat un apel pentru manifestanții pașnici din Piața Victoriei, în contextul violențelor recente.

"Un jandarm a fost dus la Spitalul Floreasca, este sub îngrijirea medicilor. Mai sunt câțiva jandarmi care au fost răniți, dar s-au întors la muncă. Atenție, trebuie să fac un apel: jandarmii sunt agresați și îi rog pe cetățenii care manifestă pașnic să se distanțeze de aceste grupuri de manifestanți violenți, să nu îngreuneze intevenția forțelor de ordine. Toți agresorii vor fi sancționați."

Surse: Indivizii violenti care au atacat jandarmii si protestatarii cu petarde, pietre si sticle sunt membrii galeriilor echipelor Rapid si Dinamo 

Potrivit informatiilor Hotnews, cei care au initiat violentele la protestul pasnic de miercuri seara, atuncand cu petarde si cu sticle in jandarmi, dar si in multime, sunt membri ai galeriilor Rapidului si ale lui Dinamo, care veneau de la un meci de handbal din apropiere. Fiecare galerie numara 300 - 350 de membri.

Un colaborator HotNews.ro a surprins urmatorul dialog in interiorul unui grup de circa zece indivizi cu cagule:
"Hai, acum ne bagam"
"Nu acum ma, ca ne filmeaza"
"Da-i in p... mea, ca de aia am venit"
Si-au ridicat cagulele de la gat spre fata si au inceput sa arunce cu petarde.

In jurul orei 22.40, unul dintre indivizi a aruncat chiar in mijlocul multimii pasnice cu o petarda, si a speriat lumea. O parte insemnata a pietei s-a golit dupa ce a fost aruncata petarda.

Reporterul Antena 3 Vasile Marcu a explicat că jandarmii au răspuns cu gaz. "Membrii galeriilor au încercat să rupă cordonul de jandarmii și aceștia au răspuns cu gaze iritante."

"Se aruncă cu fumigene, petarde și sticle"

Reporterul Antena 3 Adrian Bujoaică a explicat că și în zona în care se află se aruncă în jandarmi.






Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…