ALARMĂ! Poliţiştii denunţă tentative de imixtiune politică prin modificarea statutului profesiei

ALARMĂ! Poliţiştii denunţă tentative de imixtiune politică prin modificarea statutului profesiei

Sindicaliştii denunţă o propunere de modificare a statulului poliţiştilor care ar duce, potrivit unui comunicat de presă, la apariţia unor pârghii prin care politicienii ar putea exercita presiuni asupra angajaţilor incomozi din Poliţia Română. Sindicaliştii cer eliminarea prevederilor criticate dintr-un proiect de ordonanţă de urgenţă pus în dezbatere publică, anunță  G4Media.ro .

E vorba despre proiectul iniţiat de Ministerul de Interne pentru modificarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului. 

Puteţi citi aici proiectul integral:

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România reclamă următoarele presupuse imixtiuni ale politicului:

– Propunerea de a legifera punerea la dispoziţie a poliţistului atunci când împotriva acestuia a fost dispusă o cercetare disciplinară, iar rezultatul acesteia nu este cunoscut şi nu a putut fi contestat de către poliţist. Poliţiştii susţin că “s-ar creea o pârghie subiectivă/politică şi injustă, la îndemâna managerilor, pentru exercitarea unei presiuni psihice şi intimidarea anumitor subordonaţi”

– schimbarea poliţistului din funcţia de conducere obţinută prin concurs, în urma unei simple evaluări a activităţii acestuia. Sindicatul arată că astfel apare posibilitatea “exercitării unui act managerial defectuos sau direcţionat spre rezultate oneroase/politizat, în raport cu posibile indicaţii subiective ale persoanelor cu funcţie de conducere superioară şi, de asemenea, s-ar încălca principiul simetriei”

– mutarea poliţistului, temporară sau definitivă, în interesul serviciului, fără acordul acestuia. Poliţiştii susţin că astfel apare o pârghie “subiectivă şi neprincipială la îndemâna managerilor de a îndepărta dintr-o funcţie o anumită persoană, pe criterii evazive/politice”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...