ALARMĂ! Rise Project, anunț dramatic: Gruparea Dragnea încearcă să ne intimideze și să blocheze publicarea! Jurnaliștii anunță că nu cedează!

ALARMĂ! Rise Project, anunț dramatic: Gruparea Dragnea încearcă să ne intimideze și să blocheze publicarea! Jurnaliștii anunță că nu cedează!

ALARMĂ! Rise Project, anunț dramatic: Gruparea Dragnea încearcă să ne intimideze și să blocheze publicarea! Jurnaliștii anunță că nu cedează! Rise Project anunță că o instituție a statului i-a trimis SOMAȚIE, după publicarea Teleormanleaks: „Ne-a cerut să divulgăm sursele și toate datele deținute”.

Mesajul RISE Project:

„Gruparea “Dragnea” încearcă să intimideze RISE Project invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni.

Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solcită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem.

ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice.

Instituția este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal la DNA pentru abuz în servicu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru - https://bit.ly/2DuyB5k

Preșdinta Ancuța Opre, om cu vechime în PSD, a fost colegă la ANRP cu George Bălăiți, cel care semnează solicitarea către RISE. Bălăiți a lucrat înainte la serviciul de comunicare al PSD și e acum șef serviciu control operatori în cadrul ANSPCP.

RISE este un centru independent de investigații de presă, afiliat organizațiilor internaționale de profil, iar demersurile noastre sunt întreprinse exclusiv în interes public.

Continuăm.”

Rise Project a publicat, la începutul săptămânii, mai multe documente importante, pe care DNA nu le-a găsit la percheziţiile de la Tel Drum. Este vorba despre conținutul unei valize, despre care jurnaliștii spun că a conţinut un hard negru cu 63 GB de conţinut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuşi. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + ataşamentele de pe adresa de serviciu, o tabletă din 2010 care i-a aparţinut directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, şi peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă şi momente de familie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale