ALARMĂ Acțiunile demente ale condamnatului Vâlcov, pe cale să iște un scandal diplomatic cu Germania!

Acțiunile demente ale condamnatului Vâlcov, pe cale să iște un scandal diplomatic cu Germania! FDGR subliniază din nou că este reprezentantul legitim al minorităţii germane, constituit în baza Constituţiei, şi precizează că va sesiza instituţiile din Germania!

Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a precizat, marţi, că este reprezentantul legitim al minorităţii germane, constituit în baza Constituţiei României, şi precizează că va sesiza instituţiile din Germania, în baza Tratatului care prevede responsabilitatea comună pentru ”protecţia drepturilor şi a păstrării identităţii minorităţii germane din România”.

”FDGR respinge cu fermitate postarea pe Facebook a lui Darius Vâlcov, consilierul prim-ministrului Viorica Vasilica Dăncilă, în care se sugerează că FDGR ar fi o organizaţie nazistă. FDGR subliniază din nou că este reprezentantul legitim al minorităţii germane, constituit în baza Constituţiei României şi a legislaţiei în vigoare, având un statut aprobat de către instanţele din România”, au transmis, marţi, reprezentanţii FDGR, printr-un comunicat.

Aceştia reiterează ideea că au solicitat premierului demiterea imediată a consilierului personal Vâlcov şi delimitarea publică de astfel de calomnii aduse FDGR.

”Având în vedere repetatele atacuri la adresa sa din partea unor membrii PSD, începând din 2014, FDGR îşi arogă dreptul de a sesiza nu doar instanţele şi instituţiile abilitate din România (ca până acum), ci şi a celor din RFG în baza Tratatului între România şi RFG din 21 aprilie 1992, care stipulează responsabilitatea comună pentru protecţia drepturilor şi a păstrării identităţii minorităţii germane din România”, se mai arată în documentul semnat de Paul-Juergen Porr, preşedinte FDGR.

Consilierul premierului, Darius Vâcov, a postat duminică pe pagina sa de Facebook un clip video care sugerează că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste. În montaj apare şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl aseamănă cu Hitler.

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel” a transmis luni că a luat la cunoştinţă cu maximă îngrijorare despre imaginile postate pe Facebook de Darius Vâlcov.

"Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a luat la cunoştinţă, cu maximă îngrijorare, despre gestul pe care unul dintre consilierii premierului, Darius Vâlcov, l-a făcut pe pagina sa de Facebook, prin care îl înfăţişează pe preşedintele Klaus Iohannis în chip de Adolf Hitler, folosind în postare şi alte elemente specifice nazismului. Astfel de postări, făcute de către un demnitar al statului, pot atrage după sine şi încuraja totodată derapaje grave", a transmis Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, printr-un mesaj postat pe Facebook.

În 23 august, senatorul PSD Liviu Pop a afirmat, la Antena 3, că preşedintele Klaus Iohannis a condus o organizaţie care este un “continuator” al unui grup nazist, fostul ministru al Educaţiei spunând că are aceste informaţii “de pe net”.

"Grupul Etnic German a fost organizaţie nazistă condamnată pentru crime de război (...) Dacă Forumul German nu e continuatorul Grupului Etnic German, aştept oficial lucrurile acestea, eu am spus ce citesc de pe net", a susţinut Pop.

A doua zi, Forumul Democrat al Germanilor din România a condamnat "calomniile ordinare debitate" de senatorul PSD Liviu Pop şi a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, şi premierului Viorica Dăncilă "să se delimiteze public de astfel de calomnii".

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

2 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

3 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

4 Soția unui senator ALDE dublu condamnat a fost și ea condamnată la închisoare

5 Misterul virusului ucigaș. De ce coronavirusul îi ocolește pe copii

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze